charlottecronquist

Veckans tantratips (14): Upplev dina sinnen SYNENHur ofta stannar du upp under dagen och blir en betraktare? I vår tid, där saker ofta ska hända snabbt, är det lätt att helt enkelt gå miste om ögonblicket, tappa bort närvaron. Med en tantrisk approach till livet blir närvaro oerhört viktig - för det är just nu som livet sker. Därför är det bra att då och då stanna upp - och helt enkelt observera det vackra. Ett sätt är att göra det som en enkel meditation. Kanske du helt enkelt kan använda bilden av Afrikas lilja som inspiration för att aktivera ditt sinne synen?

Meditation: Observera en blomma

Syftet med den här meditationen är att du tränar på att bli närvarande.
Ta en promenad (eller gå till en annan plats där du kan hitta en blomma) och stanna framför en blomma. Andas och betrakta blomman under några minuter. Försök att undvika att kalla den för något, tillåt dig bara att bli förundrad av detta uttryck för liv som finns på vår jord. Fortsätt andas och känn hur närvarande du är i detta ögonblick. Gör gärna till en vana att ta en stund i naturen varje dag – betrakta ett träd, en sten, en slingrande växt, en insjö – vad det nu kan vara – och andas och känn hur närvarande du är.

Den här meditationen ingår i min bok "Ingen skam i kroppen - frigör din sexuella kraft" som du kan beställa genom att swisha 280:- till 1234 76 22 09 ange ISIK och din postadress, så jag kan skicka boken till dig. Det går också fint att beställa den via min hemsida (den finns även som e-bok) och hos nätbokhandlarna. 

Related

tantratips 142188694015514462

Skicka en kommentar Default Comments

  1. Cyklade till fysioterapeuten i morse, så där som jag alltid gör, med andan i halsen för jag lämnade hemifrån ett par minuter för sent egentligen... men det förhindrade inte att jag noterade de oerhört vackra narcisserna som förgyllde trottoarbitar mellan träd längst Ribersborgsvägen. Vackert!

    SvaraRadera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska livet mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

item