charlottecronquist

Veckans tantratips (18): Vara ett strandfynd


En av de lekfull övningar jag ofta har med på mina Lekfull tantra-kurser är Strandfyndet.
Övningen görs två och två. Turas om att vara strandfynd. Innan ni börjar, sitt ner en stund tillsammans. Den som ska vara strandfynd säger vilka gränser hen har – vilken beröring som är tillåten och vad som ska undvikas. Det kan till exempel gälla att det finns någon skada på kroppen, som kan göra att viss beröring är obehaglig eller rent av plågsam. När ni bestämmer reglerna - ta också med hur mycket kläder ni ska bära eller om det är tillåtet att vara helt naken i övningen. OBS! Syftet med övningen är inte att bli sexuell med strandfyndet. Det är istället ett sätt att lekfullt närma sig något okänt och undersöka det. Skulle du snabbt välja erotisk beröring är det ett tecken på att du har svårt att leva dig in i leken – för då ser du uppenbarligen en människa du kan eller vill bli sexuell med!

1. När strandfyndet har uttryckt sina gränser lägger hen sig ner och sluter ögonen. Från och med nu är det inte tillåtet att tala – däremot är det okej att ge ljud ifrån sig.
2. Nu har den aktive personen fem minuter på sig att undersöka strandfyndet.
3. Efter fem minuter stannar ni upp, tar ett nytt kort samtal om gränser och sedan byter ni roller.
4. När ni är klara, ta gärna en liten stund och samtala upp upplevelsen.

Charlotte Cronquist är kärlekskrigare
Love is the answer

Related

tantratips 8819375157893133440

Skicka en kommentar Default Comments

  1. Älskar denna övningen på så många vis - inte minst sättet du beskriver den på. Och eftersom jag hört dig beskriva (och göra!) övningen många olika gånger så gläds jag lite extra. Den har liksom laddats med Dig.

    SvaraRadera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska livet mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

item