charlottecronquist

81: Blanchestories: Erotikapp med fokus på kvinnors lust


Blanche stories - vet du vad det är? Det är en erotikapp för kvinnor och icke-binära.Jag har träffat två av kvinnorna bakom satsningen,  Beatrice von Schwerin och Lisa Leuhusen. Häng med på ett samtal om kvinnors lust.

Det är ju fantastiskt att kvinnors lust börjar tas på allvar  på olika sätt. 

Jag gissar att en erotikapp för kvinnor skulle varit omöjlig för tio år sedan.


Blanche stories är helt enkelt en app där du, mot en månadskostnad, kan lyssna på erotiska och romantiska noveller, med kvinnors lust i fokus.  Många av berättelserna är skrivna direkt för appen, men ibland satsar de också på att läsa in klassiker. Det mesta materialet är på svenska, men det finns också noveller på engelska.

- Vi släpper nya avsnitt varje tisdag, säger Lisa Leuhusen som kan se att romance går bra på dagarna och att mer erotiska noveller verkar användas för att ”komma i stämning”.


När Beatrice, Lisa och Catja Löfgren började skissa på Blanche stories, möttes de både av hurra-rop och skepsis.

”Ni vill göra porr för kvinnor”, var saker de kunde få höra.

-  I början fick vi ta många samtal kring skillnad mellan porr och erotik, och vi märkte också att det finns ett stort intresse för ”romance” - bland våra lyssnare.

Romance, då kommer jag att tänka på Starlet och Mitt livs novell, som jag läste som ung i början av 1970-talet. Berättelser som inte så sällan slutade med en kyss i solnedgången och där sex på sin höjd antyddes.

- Vi har läst igenom flera årgångar av Mitt livs novell och vi lade märke till att män gjorde mycket utan samtycke i berättelserna. I våra berättelser är samtycke ett krav, säger Lisa Leuhusen.

Blanche stories vill alltså erbjuda erotik för 2020-talet. Med samtycke. Och med ett lyssnande öra mot vad lyssnarna gillar och önskar. Du kan vara med och påverka appens innehåll - helt enkelt genom de lyssnarval du gör.

De flesta som skriver för Blanche stories är kvinnor, men i höst lanseras en manlig författare, nämligen Stefan Holm, den tidigare höjdhoppsvärldsmästaren, som skriver tillsammans med sin partner.


Nyfiken? Här kan du läsa mer om Blanchestories.
JAG VILL HJÄLPA DIG! 

Charlottepodden är ett av mina bidrag till en mer kärleksfull värld. Kärleken startar inne i oss själva och därför vill jag med, med den här podden bidra till att du känner större kärlek och självacceptans... för den som älskar sig själv, har också lättare att känna kärlek till andra och till annat.

Därför innehåller #charlottepodden intervjuavsnitt och reflektionsavsnitt, för det mesta på svenska, men ibland på engelska.

I intervjuavsnitten möter du personer som inspirerar mig och vi för samtal som jag hoppas ska inspirera dig till mer kärlek.

Reflektionsavsnitten fokuserar på hur du kan ta makten i ditt liv, och utgår från min bok "100% Charlotte - ta ditt inre ledarskap". Du får lyssna till olika kapitel i boken och höra mina tankar kring det - som inspiration till ditt eget växande.

DU KAN HJÄLPA MIG! 

Lyssnare hittar poddar genom att rekommendera dem till andra. Jag blir oerhört tacksam om du gör det.

Skriv en recension av podden i din podcastapp. (Eller nöj dig med att ge den en massa stjärnor).

Dela avsnitt med andra, rekommendera podden , tagga ordet #charlottepodden, så kan fler hitta den.

Jag driver #charlottepodden helt på min fritid. När du har lust att stödja mitt arbete, swisha gärna en slant till 0703224242 och skriv ”till charlottepodden” så vet jag vad det gäller. Tack för att du har läst ända hit.

Världen behöver mer kärlek. Jag gör mitt och du gör vad du kan! Tillsammans kan vi skapa magi.


Charlotte Cronquist är kärlekskrigare

Love is the answer


Related

charlottepodden 7418916679015907450

Skicka en kommentar Default Comments

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska livet mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

prenumerera

100%-podden

Leta i den här bloggen

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

item