charlottecronquist

Lekfull tantra: Finn din energi, starta med grundpositionen


Jag befinner mig i en park i Stockholm, jag är här för att göra en liten tantraintroduktion på en vän-hippa. Deltagarna står i en vid cirkel och är beredda att börja utforska vad tantra är för dem.
Jag säger att vi ska jobba med höfterna. få dem att svänga från sida till sida, få dem att svänga fram och tillbaka - för att öva upp rörligheten i höftpartiet och därmed göra det lättare att få energi att  flöda genom kroppen.
Men alldeles innan vi gör det, introducerar jag grundpositionen, en position som gör dig stabil och som är en bra utgångspunkt för att få energin att svänga och vibrera i kroppen.
När jag lärde mig att få energin att flöda genom kroppen fick jag hjälp av grundpositionen.
Det var när jag tränade den, som jag började uppleva att kroppen vibrerade, som av sig själv.
Testa att göra denna övning själv, eller häng med på något av mina event, där du kommer att få öva lite mer. 

Tips! Så här kan du göra 
1. Spela musik som du gillar.
2. Ställ dig med benen på axelbredds avstånd.
3. Vinkla fötterna lite inåt.
4. Ha ett lätt knäböj.
5. Börja gunga i knäna, lägg märke till att de bidrar till din balans.
6. Sväng på höfterna på ett sätt som du gillar. Du kan exempelvis använda en klassisk "juckrörelse" och svänga höfterna fram och tillbaka - samtidigt är knäna lätt böjda.
7. Sväng - och mjuka upp - höfterna till musiken och lägg märke till vad som händer.

Som jag ser det vilar den sexuella energin i bäckenområdet, därför är detta en perfekt övning för dig som behöver bli mer mjuk i höfterna - för att underlätta energiflödet.

Lycka till!

Titta gärna på filmen, där jag visar hur det går till.
2022 Höstens kurser och workshoppar med Lekfull tantra - samtliga i Stockholm:


Det är bra att träna tantra, både med sig själv och med andra. När du tränar tantra i grupp är chansen stor att du lär dig snabbare - det som ofta sker är att du blir inspirerad av andra och lär dig av deras erfarenheter. Det är ett av skälen till att jag, på mina helgkurser, har med moment där du får dela dina erfarenheter - och göra det med någon som verkligen lyssnar. Det kan både kännas skönt, ovant och magiskt.

Nästa helgkurs med Lekfull tantra sker helgen 8-9 oktober 2022 i Stockholm. Två hela dagar med en massa lekfull tantraträning. Du kan läsa mer om helgkursen här.

Lekfulla tantrakvällar. Med start den 29 september, och varannan torsdag, har du en möjlighet att vara med på tantrakvällar med olika teman. Köp plats på en kväll, eller på alla, vad som passar dig. Här kan du läsa mer om tantrakvällarna.

Nästa parkurs med Lekfull tantra sker helgen 28-30 oktober, en helg som kan innebära en kärleksboost för dig och din partner. Här kan du läsa mer om parkursen. 

Tillhör du förresten pantrarna? Fredag den 7 oktober ordnar jag en kväll med pantertantra - för oss som passerat 50. Här kan du läsa mer om pantertantra.Charlotte Cronquist är kärlekskrigare
Love is the answer

Related

tantratips 4860357266580397054

Skicka en kommentar Default Comments

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska livet mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

prenumerera

100%-podden

Leta i den här bloggen

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

item