charlottecronquist

Lekfull tantra: Hur mycket energi kan du fylla kroppen med?


Vad har du för energi i dag? Vad orkar du? Vad känner du lust till? När du vaknar på morgonen, har du förhoppningsvis laddat dina energibatterier för en aktiv dag... då är det som att livsenergin i dig är på topp. Då och då kanske det känns som att energin spritter i dig, och det kan vara lätt att känna när du till exempel dansar, springer eller älskar. När energin är fokuserade på kärlekande, brukar den kallas för "sexuell energi" och jag menar personligen att livsenergi och sexuell energi är samma sak.

När du leker tantra, så leker och väcker du din energi på olika sätt. I möten med dig själv och andra människor kan den röra sig, sprida sig och gro - och i dess ultimata form får du orgasm eller utlösning.

Många tycker att tal om energi är flummigt - men det tycker inte jag. Det är ganska lätt att börja lägga märke till din energi - och det allra enklaste sättet är att gnugga händerna mot varandra - det berättar jag mer om i filmen. På bilden (som är tagen ur min bok Lekfull tantra - din väg till att njuta av livet) visar jag en enkel övning, som går ut på att skapa en energiboll mellan händerna.

Det är mer än 20 år sedan jag började bli medveten om energin som finns i kroppen, och att den kan byggas upp. Många tantraövningar handlar om att bygga energi på olika sätt. När du börjar bli kåt stiger din sexuella energi och när du får orgasm har den nått ett klimax. Att få utlösning innebär i praktiken att du tömmer din kropp på energi, och det är en av förklaringar till att män kan känna sig trötta och tillfredsställda efter en utlösning. Och i tantra uppmuntras män till att lära sig skilja mellan orgasm och utlösning - som är två olika saker - för att kunna njuta utan att spruta varje gång...

Mitt liv har blivit så mycket bättre av att bygga energi... du kanske kan gissa att jag i dag har lätt att njuta...2022 Höstens kurser och workshoppar med Lekfull tantra - samtliga i Stockholm:


Det är bra att träna tantra, både med sig själv och med andra. När du tränar tantra i grupp är chansen stor att du lär dig snabbare - det som ofta sker är att du blir inspirerad av andra och lär dig av deras erfarenheter. Det är ett av skälen till att jag, på mina helgkurser, har med moment där du får dela dina erfarenheter - och göra det med någon som verkligen lyssnar. Det kan både kännas skönt, ovant och magiskt.


Lekfulla tantrakvällar. Med start den 29 september, och varannan torsdag, har du en möjlighet att vara med på tantrakvällar med olika teman. Köp plats på en kväll, eller på alla, vad som passar dig. Här kan du läsa mer om tantrakvällarna.

Nästa parkurs med Lekfull tantra sker helgen 28-30 oktober, en helg som kan innebära en kärleksboost för dig och din partner. Här kan du läsa mer om parkursen. 

Ett annat sätt att närma dig grunderna i tantra är att gå onlinekursen Lekfull tantra. Den köper du här.

Charlotte Cronquist är kärlekskrigare
Love is the answer

Related

tantratips 7368799343368496119

Skicka en kommentar Default Comments

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska livet mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

prenumerera

100%-podden

Leta i den här bloggen

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

item