charlottecronquist

89. Vad gör du när någon vill kontrollera dig?

 


Jag ligger i sängen och läser Dagens Nyheter. En rubrik får mig att haja till. Jag bara måste läsa. "Han oroar sig över att någon ska se mig naken."

En kvinna vill få råd hur hon ska hantera sambons rädsla för att någon ska se henne naken. Jag läser en artikel om kontrollbehov.  En psykolog ger råd.

Jag läser upp hennes brev för min sambo. Jag frågar vad han skulle ge henne för råd? Och sedan säger jag att mitt råd till henne är: Spring fort som fan, det kommer bara att bli värre.

Något i mig säger att jag bara måste tala om det här, göra ett poddavsnitt om det. Jag sätter mig vid datorn och börjar samla mina tankar. Minnena väller upp. De känns både i mig och på huden. Jag känner ett tryck över hjärtat. Jag känner medkänsla med mitt yngre jag - och samtidigt är jag så tacksam över att jag valt att inte glömma, att jag bit för bit har lärt mig att se mer om vad som påverkat mig genom livet. 

En av mina första pojkvänner var extremt svartsjuk. I dag inser jag att det jag utsattes för var ett extremt kontrollbehov. Och det fick mig att reflektera kring olika sorters kontrollbehov.  Lyssna gärna på avsnittet i #charlottepodden och reflektera. Kanske kan du slippa få erfarenheter som mina.

Jag skickar med några frågor redan nu:

Hur ser ditt kontrollbehov ut?

När vill du kontrollera andra?

När har du accepterat att andra kontrollerar dig?

Vad är det som utlöser det?

Finns det en koppling mellan svartsjuka och kontrollbehov i dina relationer?Jag vill hjälpa dig!
 

Charlottepodden är ett av mina bidrag till en mer kärleksfull värld. Kärleken startar inne i oss själva och därför vill jag med, med den här podden bidra till att du känner större kärlek och självacceptans... för den som älskar sig själv, har också lättare att känna kärlek till andra och till annat. 
Därför innehåller #charlottepodden intervjuavsnitt och reflektionsavsnitt, för det mesta på svenska, men ibland på engelska. 
 I intervjuavsnitten möter du personer som inspirerar mig och vi för samtal som jag hoppas ska inspirera dig till mer kärlek. 
 Reflektionsavsnitten fokuserar på hur du kan ta makten i ditt liv, och utgår från min bok "100% Charlotte - ta ditt inre ledarskap". Du får lyssna till olika kapitel i boken och höra mina tankar kring det - som inspiration till ditt eget växande. 

Du kan hjälpa mig! 

Lyssnare hittar poddar genom att rekommendera dem till andra. Jag blir oerhört tacksam om du gör det. 
Skriv en recension av podden i din podcastapp. (Eller nöj dig med att ge den en massa stjärnor). 
Dela avsnitt med andra, rekommendera podden , tagga ordet #charlottepodden, så kan fler hitta den. 
Jag driver #charlottepodden helt på min fritid. När du har lust att stödja mitt arbete, swisha gärna en slant till 0703224242 och skriv ”till charlottepodden” så vet jag vad det gäller. Tack för att du har läst ända hit. 
Världen behöver mer kärlek. 
Jag gör mitt och du gör vad du kan! 
Tillsammans kan vi skapa magi. 

Charlotte Cronquist är kärlekskrigare 

Love is the answer 


Related

charlottepodden 6735613010298231399

Skicka en kommentar Default Comments

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska livet mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

prenumerera

100%-podden

Leta i den här bloggen

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

item