charlottecronquist

Charlotte

Charlotte Cronquist:

Nu är det tid att förverkliga drömmar.


Nu är Charlotte Cronquists fokus att förverkliga drömmar. Att köra järnet och följa hjärtats röst.
Den inre rösten viskar ständigt: ”Charlotte, du ska sprida ord om kärlek”.
Så hon gör det, på bloggen, i  böcker, genom onlinekurser , poddar #100procentpodden och #charlottepodden, kurser, coaching och sessioner. 

"Äntligen vet jag vad jag vill, vad som är riktigt roligt och vad som är mitt bidrag till världen.
Genom mina projekt öppnar jag för upplevelser, för reflektion, för ett liv med större klarsyn, större kärlek och där det blir möjligt att våga förverkliga det du längtar efter.
Jag har samlat på mig så många erfarenheter under mitt liv, ibland svindlar det nästan när jag tänker på allt jag har gjort.
Jag är på en och samma gång en doer, saker händer runt mig och det brukar gå snabbt, och en person som kan stanna upp och vara, och lyssna på min egen inre röst. Det gör att jag i dag gör klokare val… och ett av dem är att satsa på att göra den här bloggen till något mycket mer än just en blogg.
Här inne finner du massor med material som kan bidra till större självinsikt, mer njutning och mindre skam. Här finns också samlat många konkreta övningar, reflektioner och meditationer som du kan göra för att bli mer du.
I dag är jag 100% Charlotte och jag trivs med det. Jag är här för att vara jag, och inte vara en blek, rädd kopia av mig själv, som ängsligt undrar vad omvärlden ska tycka om mig.

Ta emot mig som jag är. Jag är mycket. Och det är jag stolt över."


Här kan du läsa om Charlottes mission

Vad vill du ge till världen Charlotte?

Hur kan vi skapa en värld med mera kärlek?
Hur kan vi skapa en värld där du vågar vara dig själv?
Där du litar på din intuition och lyssnar på ditt hjärta?

Hur skapar vi en värld där vi talar öppet om sexualitet, lust och relationer och vilken betydelse det har? Hur skapar vi tillsammans en värld där vi tar hand om varandra och lever hållbart?

Det är vad Charlotte Cronquist vill bidra till. När hon för många år sedan fick visionen att hon ska sprida ord om kärlek, visste hon inte hur bokstavligt den skulle förverkligas. Hon visste inte att ett av hennes arbetsredskap skulle vara hennes livserfarenheter. Hon är mitt uppe i sin livsresa och delar med av sina erfarenheter längs vägen, ständigt redo att undersöka mer, titta djupare och nyfiket lära mer.

Hennes till synes enkla livsfilosofi är:
Du är den viktigaste personen i ditt liv. När du kan känna självkärlek så kan du också älska andra och känna vilja och motivation till att ge ditt bidrag till världen.


Gilla hela dig

Charlotte väljer att tala öppet om det som många knappt ens erkänner inför sig själva, än mindre talar om med sin omgivning.
Hon talar om sexualitet och andlighet, hon pratar om konsekvenser av kränkningar, hon talar om vikten att lära känna alla sina sidor, alltså våga se allt det ljusa och allt det mörka och allt som finns däremellan.

Hon menar att den människa som tycker om sig själv, som kan omfamna hela sig själv också kan möta andra med kärlek.
Den som är trygg i sig själv behöver inte kriga med andra.
Den som gillar sig själv kan känna sig värdefull även utan bekräftelse från andra.
Den som är snäll mot sig själv kan sätta sunda gränser och säga tydliga ja och nej.
Charlotte menar också att ju färre hemligheter hon har, desto lättare är det att möta världen.

Bryt skamtänkandet kring sexualiteten

Hon talar gärna om kopplingen mellan sexualitet och skam. Ett av skälen är att hon menar att det är viktigt att släppa skam och skuldbeläggande kring sexualiteten – och i synnerhet kvinnors sexualitet. Det finns en koppling mellan sexuella kränkningar och bristande kreativitet hos kvinnor.
Därför behöver världen kvinnor som vågar gilla sig själva, som blir vän med sin sexualitet och sin lust. Kvinnor som lever och njuter av sin sexuella energi.

Författare, journalist, coach, medmänniska

Charlotte bjuder i böckerna ”Ingen skam i kroppen – frigör din sexualitet” och ”100% Charlotte – ta ditt inre ledarskap” på de livserfarenheter som gjort henne fri att i dag vara sig själv.

Charlotte är i grund och botten en nyfiken journalist som vill förstå livet och världen. Hon vill bidra till mer kärlek i världen och att vi tar hand om jordens resurser på ett hållbart sätt.
Hennes övertygelse är att detta är drivkrafter som föds i varje människa och att resan till ett liv i mer kärlek startar inuti varje individ.


I mitten av 2010-talet kom hon också kontakt med kärlekskrigaren inom sig. Mer om det kan du läsa här.


Njut av livet genom Lekfull tantra

Lekfull tantra är Charlotte Cronquists sätt att leva tantra. I dag finns lekfull tantra som bok, som onlinekurs, som workshop och som helgkurs. Det är ett lekfullt sätt och möta livet i närvaro och med alla sinnen öppna.
Charlotte skapar lekfull tanta för att bidra till att du lever fullt ut och njuter samtidigt. Hennes erfarenhet är denna: "När jag möter utmaningar som har med sexualitet, intimitet och relationer att göra, så smittar de erfarenheterna av sig på resten av livet. Jag blir mer modig, mer sann, mer kärleksfull och mindre rädd. Det är några av skälen till att jag har samlat min livserfarenhet i Lekfull tantra - som nu finns i många former. Välkommen in i en värld där du är mer du - och njuter av att vara det."


Charlotte bjuder på sina erfarenheter 
och brinner för kärleken

För egen del behövde Charlotte klä av sig naken inför sig själv. Syna sina egna idéer om vad en perfekt människa är och långsamt, långsamt, steg för steg, bli vän med hela sig. En viktig del i det arbetet har varit att bejaka den egna sexualiteten och livskraften.
Läs Charlottes böcker.
Läs hennes blogg – som haft mer än tre miljoner sidvisningar.
Öppna för nya insikter om dig själv.
Öppna för att älska dig. Öppna för att hitta dina egna var.
Öppna för mer njutning i ditt liv.
Öppna för att släppa skam och skuld.
Öppna för friheten.
Öppna också för att våga se hur våld – och i synnerhet sexuellt våld – bidrar till att kväva kvinnors möjlighet att bidra till en bättre värld för mänskligheten.
Tillåt dig att coachas av Charlotte. Om livet, lusten, sexualiteten och relationerna.
Charlotte har dessutom en besvarad kärleksrelation till orden och arbetar ofta med egna och andras ord, som spökskrivare, redaktör, journalist

 skrivarcoach,  om den typen av tjänster kan du läsa här.

Böcker i urval

2019 100% Charlotte - ta ditt inre ledarskap. Ljudbok.
2019 Lekfull tantra - din väg till att njuta av livet. E-bok.
2018 Lekfull tantra - din väg till att njuta av livet.
2014 100% Charlotte 2.0 - ta ditt inre ledarskap.
2013 Ingen skam i kroppen - frigör din sexuella kraft. E-bok
2011 Ingen skam i kroppen - frigör din sexuella kraft. Andra omarbetade upplagan.
2009 Ingen skam i kroppen - frigör din sexuella kraft
2005 Börja tala (Ordfront) Andra omarbetade upplagan.
Ur Charlottes cv:
Utbildningar:
2013 Diplomerad ICF-coach
2009 Diplomerad sexsibilitycoach
2006-2008 Essence training
2005 Childhood deconditioning training
2002-2004 Therapist training
Charlotte har gått många kortare kurser, läst en del på universitet och har en examen från Journalisthögskolan i Stockholm.

Några projekt under 2000-talet:
Redaktör för ett sextiotal affärsböcker från Liber - mest om ledarskap, coaching, webb och sociala medier.
Egna kurser. Möta mediakurser. Coaching. Språkgranskning. Och mycket mer. 


Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska livet mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

prenumerera

100%-podden

Leta i den här bloggen

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

static_page