charlotterudenstam

Hur levande kan ditt liv bli?

Vi var och lyssnade på Johan Ekenberg häromdagen, vi börjar bli hängarounds till honom nu. Han talade om kärlek och sex, så klart. Eller so...


Vi var och lyssnade på Johan Ekenberg häromdagen, vi börjar bli hängarounds till honom nu.
Han talade om kärlek och sex, så klart. Eller som han själv formulerar det:
Hur levande kan livet bli?

Jag har skrivit det förut och jag skriver det gärna igen. Det Johans mission tycks vara är att bidra till att människor känner sig mer levande, att människor möter livet i varandra och att en bra sådan mötesplats är att älska.

Ungefär så enkelt – och kanske så svårt är det.

Han har sin egen terminologi. Han talar om friktionssex och essencesex, där friktion står för just det… friktion mellan två människor, in och ut, gnugga delar där det känns skönt, dra i kroppen, ibland hårt, spänna sig för att få orgasm. Och han säger att visst kan det vara bra ibland, men är det bara det handlar det mest om den omogne mannens sex, mannen som vill hitta hål att spruta i. Ungefär.

Johan missionernar alltså om essencesex. Och han är verkligen som en kärlekspastor när han lägger ut texten. Essensen i honom kommer till ytan när han talar om livet och de möjligheter som sex kan ge.

Saker som ofta står emot varandra. Kärlek och sex borde ha högre prio.
Han talar om sex i närvaro, sex med avslappning, sex där man och kvinna (”för det är det enda jag har erfarenhet av”) känner varandra, andas tillsammans och öppnar nya rymder.
– Sex kan vara en hävstång till ett rikare liv, där varken tekniken eller kroppen är det viktiga, utan det är livet i mig och livet i dig som är viktigt. Att dessa liv kan möta varandra.
Johan Ekenberg menar att många prioriterar märkligt. En svensk genomsnittare har sex 1,5 gånger i veckan i sammanlagt 15 minuter. Och detta medan samma personer ägnar sex timmar i veckan åt att titta på teve. Han tycker att proportionerna borde vara de omvända…
– Det är något fel när basverksamheten i hemmet är att titta på teve.
Inte konstigt då att människor är missnöjda i sina relationer. Många längtar efter mer sex och närhet och missnöjet uppstår när människor inte får sina behov tillgodosedda. Och då bråkar par gärna om städning eller pengar, för att det är så mycket enklare än att säga: Jag behöver mer av dig!

Essencesex kan alltså, menar Johan Ekenberg, öppna en port inom oss, som gör att livet känns mer meningsfullt.

– Den traditionella sexakten är på apstadiet. Inte konstigt då att många i 40-50-årsåldern börjar tröttna på den sortens sex. In och ut är ju rätt trist, oavsett vilka ställningar man använder.

Johan menar att det heligaste som finns är att föda barn, och då blir så klart det näst heligaste att göra barn och porten till himmelriket är kvinnans kön och alltså är hon helig också.

– Kvinnan är porten till paradiset och mannen har nyckeln till porten. Det han behöver göra är inte att köra nyckeln in och ut, utan att stoppa in nyckeln i låset och vrida om. Det är då dörren öppnar sig.
Han blir tvungen att använda metaforer för att beskiva essensesex… nyckeln som vrids om i himmelriket. Visst låter det underbart? Visst låter det vackert?
Han menar att det vi behöver göra är att slappna av i underlivet, egentligen för jämnan, men i synnerhet när vi älskar. För det är då vi verkligen kan känna. Många kvinnor är så spänade i underlivet att de inte känner något och många män har onanerat så mycket och så hårdhänt att de har svårt att känna något när de är inne i himmelriket.
– Mänsklighetens största problem är att män inte kan styra sin sexualitet. Många för utlösning alldeles för tidigt och det leder till en massa oönskade barn… Män måste lära at hålla sin sexuella energi så att kvinnorna till fullo kan slappna av.

Alexander, Edyta och Johan.
Och så målar han upp en himmelsk bild där manner ser kvinnan och vill ge henne kärlek och närhet. Där hans budskap till henne är att han är med henne hur länge som helst, utan prestation och bara utifrån en vilja att ge. 

– Då kan kvinnan slappna av och när hon gör det öppnar hon ännu ett rum för njutning, både för henne och mannen.

Johan Ekenberg talar bokstavligt om ett område djupt inne i kvinnan som hon kan öppna för och mannen kan nå om de båda är avslappnade och de älskar länge. Det tar minst 20 minuter för kvinnan att komma till det stadiet där hon kan öppna där. Och då händer något magiskt. Då smälter paret samman. De vet de vad kärlek är!
Johan och Nastaran, som arrangerade.
Och då handlar det tidvis lugnt och stilla sex, där mannen ibland förlorar lite av sin erektion, men stannar kvar i kvinnan och där intensiteten inte stiger över 80 procent och inte sjunker under 50. I det mellanrummet är himmelriket och då går det att älska i timmar.
– Kvinnans uppgift är att öppna sig totalt och för att hon ska kunna göra det krävs mannens närvaro. Alltså att han verkligen är där med henne, inte fantaiserar om något annat, utan är där och älskar henne.
Han menar att det sättet att älska kan alla lära sig och att det i förlängningen ändrar mannens livenergi så att han blir en ledare som vill gynna livet. Och vem vill inte vara en sådan man? Och vem vilken kvinna som älskar män vill inte älska med en sådan man?

– Många kvinnor som känner sig frustrerade uttrycker ett behov av att mötas på ett djupare plan och på ett själsligt plan. De kan känna att de vill ha mer av sin partner och att de inte får sin partner, för att han inte kan vara närvarande. Kvinnor vill möta hela mannen… och gör hon det kan hon tagga ner och slappna av och då får mannen tillgång till himmelriket.
Heaven can’t wait!

Related

sex 1183071176028255054

Skicka en kommentar Default Comments

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item