charlotterudenstam

Mörkermännen samlas

Det är kanske så här mörkermännen ser på fittan. Som något farligt, som något som bits och som därför inte borde omtalas? Jag baxnar. Hitt...

Det är kanske så här mörkermännen ser på fittan. Som något farligt,
som något som bits och som därför inte borde omtalas?


Jag baxnar. Hittar allt fler länkar som beskriver RFSU som en ... Så här skrev till exempel Smålandspostens ledarredaktion härom veckan:
" En skola bör förvisso vara öppen inför civilsamhällets föreningar, men på sexualområdet tycks rektorer och lärare fullständigt abdikerat genom att överlåta undervisningen till en förening med ytterlighetsvärderingar och ett språkbruk som knappast skulle accepteras när eleverna har rast eller befinner sig på andra lektioner. "
Föreningen som avses är alltså RFSU.

Ett par veckor tidigare hade samma ledarredaktion skrivit:
"När RFSU besöker skolorna närvarar ingen skolpersonal på undervisningspassen. Men tack vare Skolfronts reportage vet vi åtminstone att de epitet RFSU valt att benämna könsorganen med är: kuk och fitta. Föräldrar bör nog känna till det, så de inte tillrättavisar sina barn i onödan. Med tanke på vad barnen lär sig av skolan inbjudna organisationer bör väl heller ingen höja på ögonbrynen när någon stigmatiseras som hora, hallick, blatte eller svennebanan.

Nu är det möjligen ingen som reagerar på detta språkbruk. Det räcker med att slå upp kulturdelen i vilken dagstidning som helst för att mötas av en liknande vokabulär. Krönikörer vältrar sig i förråande uttryck utan en tanke på att det säger mer om avsändaren än det budskap som förs fram."

Det första citatet var ett svar på ett inlägg från RFSU i Växjö, där de ville ge sin syn på saken och där de bland annat sa:
" Tanken med att använda ord som kuk eller fitta är att vi, som inte är där som skolrepresentanter, ska använda ett språk som både elever och vi är bekväma med. Varje pass inleds med att fråga vilka ord eleverna själva använder om sina könsorgan. En annan anledning är att avdramatisera orden genom att använda dem i sitt rätta sammanhang. Fitta betyder t.ex. våt ängsmark, är inte det en vacker benämning på det kvinnliga könsorganet? Det är dessutom en otroligt stor skillnad på att använda ”fitta” som en kränkning än att använda det som en benämning på en kroppsdel. "

Där mörkermännen råder förblir fitta ett "förråande uttryck". Deras syn bidrar till att kränka kvinnans kön. Precis som representanterna för RFSU säger är fitta den fuktiga eller våta ängsmakren. Det är livets uppkomst. Det är njutningens tempel. Ta upp kampen mot mörkermännen. Mer fittor åt folket!
Related

mörkermän 2070900970040631481

Skicka en kommentar Default Comments

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item