charlotterudenstam

Höga klackar bra för sexlivet

Den här överinformativa bilden argumenterar för allt elände höga klackar kan föra med sig. Då har de tappat bort att pc-muskeln tränas när n...

Den här överinformativa bilden argumenterar för allt elände höga klackar kan föra med sig. Då har de tappat bort att pc-muskeln tränas när någon går i höga klackar. Och att somliga gillar att betrakta en kvinna i sådana skodon.(Jag kunde inte låta bli att välja den...)
Jag är relativt lång, 176, och att gå omkring på höga klackar har ganska sällan känts som ett alternativ för mig. Och samtidigt finns, bland många män, en fascination inför höga smala klackar. Nu finns sådana i min garderob, skor och stövlar som min käre make kallar för sängkammarskor, för de lämpar sig bara för att trippa fram ytterst korta sträckor.

Sängkammarstövlar?

Det är nog inte just de fotbeklädaderna som urologen Maria Cerruto syftar på, när hon säger att höga klackar är bra för sexlivet. Nej, hon har något helt annat i åtanke. Jag har ju märkt att klack på skorna påverkar hållningen positivt. Den som bär klack får snyggare, rakare hållning, och det är här någonstans vi börjar närma oss kopplingen mellan klackar och sexliv (om jag nu törs bortse från att människor tänder på kvinnor i höga klackar...) Enligt
Expressen
anser Cerruto, verksam vid universitet i Verona att en en klack på cirka sju centimeter är perfekt för både hållning och bäckenmuskulatur.

Ur artikeln:
"Med den vinkeln på foten var de 66 undersökta kvinnornas bäckenmuskulatur i optimalt läge – vilket förbättrar både muskelstyrkan i bäckenet och förmågan att knipa. Högklackade skor gör helt enkelt att man omedveten tränar de viktiga bäckenmusklerna. Dessa muskler stödjer de inre organen och är viktiga för kvinnors hälsa. Vältränade bäckenmuskler skyddar mot inkontinens, förbättrar sexlivet och ger kvinnan fler och starkare orgasmer.
– Kvinnor har ofta svårt att hitta rätt muskler vid knipövningar och då kan högklackade skor vara en lösning, hoppas Maria Cerruto.
"

Hm, det är sällan jag väljer 7 centimetersklackar. Därför väljer jag att knipa medvetet med min pc-muskler. Och det är något jag verkligen rekommenderar. Välj att knipa minst 30 gånger om dagen - för du vill väl både hålla tätt och få njuta rejält? Det vill jag

Related

pc-muskel 3120379473115279637

Skicka en kommentar Default Comments

  1. Spännande läsning! Jag ska nog överväga att välja kvinna baserat på denna typ av basfakta! :-)

    SvaraRadera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item