charlotterudenstam

Regelbundet sex minskar risk för hjärtsjukdomar - hos män

Även om bilden inte speglar idealt sex... så visar det ändå vad män, som bryr sig om sin hälsa, borde göra åtminstone två gånger i veckan. U...

Även om bilden inte speglar idealt sex... så visar det ändå vad män, som bryr sig om sin hälsa, borde göra åtminstone två gånger i veckan.
Undrar vad vi kvinnor behöver? Minst tre??Är du orolig över ditt hjärta? Är du man?
Då råder amerikanska forskare dig att ha sex ett par gånger i veckan, rapporterar The Telegraph. (Som i sin tur citeras av Expressen.)
Det ska minska risken för hjärtsjukdomar med hälften!
Regelbundet älskande har flera hälsostimulerande effekter för män. Tyvärr finns inte kvinnor med i de undersökningar jag nu kommer att referera till.
I studien ingick mer än tusen män. Det visade sig att de som hade sex ett par gånger i veckan hade 45 procent mindre risk att utveckla livshotande hjärtsjukdomar än de män som hade sex en gång i månaden eller mindre. Det verkar alltså som att älskog har en skyddande effekt på mäns hjärta. I undersökningen ingick inga kvinnor…
En av de största dödsorsakerna i västvärlden är hjärt- och kärlsjukdomar.
Och länge har man anat att sex är bra både för den mentala och den fysiska hälsan, så har det inte bevisats vetenskapligt hur bra det är att älska.
Forskningen jag refererar till utfördes vid New England Research Institute i Massachusetts, USA. Där spårade man den sexuella aktiviteten hos män mellan 40 och 70 år under en 16 årsperiod.
Forskarna tog andra riskfaktorer (som ålder, vikt, blodtryck och kolesterolnivåer) i beräktningen. Resultatet, som nyligen publicerades i the American Journal of Cardiology, visade alltså att män som hade sex ofta minskade risken för svåra hjärtsjukdomar radikalt.
Men vilka är då orsakerna till detta? Dels handlar det om att ett aktivt sexliv förutsätter en del rörelse – motion helt enkelt. Dels handlar det om att män som har sex ofta har bättre relationer och det får dem att må bättre och känna sig mindre stressade.
Andra forskare hävdar också att det är särskilt bra att ha regelbundet sex vintertid, eftersom det stärker immunsystemet och minskar risken för förkylningar och influensa.

Related

män 6246915126415108924

Skicka en kommentar Default Comments

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item