charlotterudenstam

Utforska dina inre ord

I en av texterna fick vi möta en väverska som tycktes äldre än tiden. Vilka är dina inre ord? Vad döljer sig inom dig som ...

I en av texterna fick vi möta en väverska som tycktes äldre än tiden.

Vilka är dina inre ord? Vad döljer sig inom dig som du skulle vilja släppa ut, men som du inte riktigt har formulerat? Eller är det så att du bara anar att det finns något där inne som behöver släppas få ut, men att du varken har koll på formen eller innehållet?

Kanske döljer det sig en glad dramatiker i det hjärta, kanske finns där en melodramatisk politiker, kanske är det en högstämd diktare, kanske är det oändligt flöde av ord…

I våras började Adina Ståhle och jag spåna på att att erbjuda en skrivarutbildning i form av en rad endagsworkshoppar där vi skulle hjälpa tilla att locka fram de inre orden ur deltagarna.

I går hade vi den första workshoppen. Det var fantastiskt. Denna första gång var vi ett helkvinnligt gäng bestående av en handfull kvinnor med en lust till skrivande och var och en med en idé om vad det är de bär inom sig.

Adina Ståhle är utbildad skådespelare och dramatiker, med många uppsatta pjäser i bagaget. Jag är, som du troligen vet, författare, förlagsredaktör och journalist. Dessutom delar Adina Ståhle och jag en längtan efter att finnas oss själva. Vi har trampat på liknande stigar på vår inre resa. Och det var just den gemensamma erfarenheten som födde detta projekt.

Den här första dagen var både innerlig, förlösande och kreativ. Den bjöd på både eftertänksamhet och flödande skratt. Den bjöd på texter ur deltagarnas inre, som fick oss som coachade att se ny oväntade sidor hos dem. Och detta redan den första skälvande dagen.

Vi kommer att fortsätta under våren, en måndag i månaden och du är ockå välkommen. Varje workshop kostar det 1250 kr att delta i och då ingångar bland annat eget skrivande och feedback.

Vad gjorde vi då konkret den här första gången?

Vi bekantade oss så klart med varandra och varandras skrivdrömmar. Vi gjorde en första kreativ övning där deltagarna med en tygbit (!) som utgångspunkt skulle skapa en text med något slags rumslig aspekt. Vi hamnade i en Östermalmsvåning, i ett möte mellan mor och dotter, i ett pandareservat och hos en mytisk väverska! Wow! Efter feedback fick gänget arbeta vidare med sina texter.

Nästa uppgift blev att pröva att skriva lite mer styrt. Var och en fick ett manér att skriva på. En fick skriva lättläst svenska, en fick skriva en säljande reklamtext, en fick skriva en saga och en fick skriva dramatik.

Det var en wow-upplevelse! Både för oss som coacher och för deltagarna. Med sig hem fick de personliga redaskap som de kan ta med sig till sin hemuppgift – som är att skriva 2-3 sidor av sina inre ord – kanske i det projekt som personen bär på. Och väljer du att delta nästa gång, så är det just det du ska göra: Skriva några sidor av just dina inre ord, som du kommer att få läsa upp och få feedback på den 15 februari, någonstans i Malmö.

Du är varmt välkommen.

Anmäl dig gärna direkt till mig

charlotte@lustochliv.se

Related

workshop 2771312468821959423

Skicka en kommentar Default Comments

 1. Jag säger bara wooow...

  Hela konceptet verkar vara genomsyrat av kreativ verksamhet som många drömmer om att få vara med om. Med coaching och feedback är idén heltäckande och en bra skjuts framåt för skrivglada.

  Bloggen grep mig också...Gillar att läsa det du skriver!

  Lycka till Charlotte, med allt Du företar dig i fortsättningen! Hälsningar/Snezana

  SvaraRadera
 2. Jag säger bara wooow...

  Hela konceptet verkar vara genomsyrat av kreativ verksamhet som många drömmer om att få vara med om. Med coaching och feedback är idén heltäckande och en bra skjuts framåt för skrivglada.

  Bloggen grep mig också...Gillar att läsa det du skriver!

  Lycka till Charlotte, med allt Du företar dig i fortsättningen! Hälsningar/Snezana

  SvaraRadera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item