charlotterudenstam

Aldrig försent att börja nätdejta

  Jag har hört det förut, bland annat från kompisen och dejtingspecialisten Marie Hagberg , att äldre dejtare är mer lycksamma. Eller k...


 

Jag har hört det förut, bland annat från kompisen och dejtingspecialisten Marie Hagberg, att äldre dejtare är mer lycksamma. Eller kanske snarare att de oftare får till en långvarig relation (Vem är jag att veta vad som är lyckosamt? Att få tillgång till sex eller starta en relation? Fast det är en annan fråga). De äldre dejtarna är också mer experimentellt lagda än yngre. Vi kanske inte ska tala om Pantertanter längre? Vi kanske ska tala om Tantratanter istället? Så härligt när forskning visar att lust och sex är viktigt i hela livet!

Engelska Telegraph on Sunday intervjuade ungefär 2000 kvinnor och män i olika åldrar om relationer (jag har redan gjort ett blogginlägg om det).
Och jag tycker för min del att det är kul med studier vars resultat inte riktigt stämmer in med ”den allmänna uppfattningen.” Jag minns till exempel en då 65-årig kvinna som sade till mig för tio år sedan, då jag var 40, apropå sex: Det går över, det vet jag, det har hänt mig…
Nåväl. Tror du att de som har fyllt 55 inte har datorvana. Då tror du fel. Den engelska studien visade att 2/3 av 55-plussarna hade dejtat på nätet, medan bara 1/5 av 18-24-åringarna hade gjort det.
55+ hade också träffat flera av dem de mött online och hade fler långlivade relationer med dem de mött på nätet än andra åldersgrupper. På nätet fann de också fler sexpartners (2.4) än de flesta andra grupper.
De var också beredda att experimentera mer än yngre människor, till exempel att delta i matchmaking, gå på singelevent eller speeddating.
Keren Smedley som är en engelsk Marie Hagberg, förklarade resultaten så här:
– Många äldre har omfamnat internet och nätdejting för att det hjälper dem att forcera en del praktiska svårigheter, som att inte veta vart man ska gå för att träffa någon. Fördelarna för äldre är att de kan dejta privat och på egen hand och att de har möljighet att lära känna någon på nätet innan de träffas i verkliga livet. För många är tanken på att farmor och farfar har sex tabu, men det är rent nonsens. Undersökningen visar att människor fortsätter dejta sent i livet.Related

ålder 231196085788552237

Skicka en kommentar Default Comments

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item