charlotterudenstam

Förbud mot att visa små bröst i Australien

Tveksam bild i Australien? Detta är jag med barnanka för ganska länge sen. Jag läser på Carl Johan Rehbinders blogg om nya censurlagar i A...

Tveksam bild i Australien? Detta är jag med barnanka för ganska länge sen.
Jag läser på Carl Johan Rehbinders blogg om nya censurlagar i Australien.
Regeringen därstädes har beslutat att förbjuda porr med kvinnor som har små bröst. Logiken är att det vore att uppmuntra till pedofili att tillåta biler av småbröstade kvinnor. Vill de månne uppmuntra kvinnor till att förstora sina byster med silikon?

Calle Rehbinder skräder givetvis inte med orden. Jag saxar några passager ur hans blogginlägg:

Och man tar sig för pannan. Hur har de tänkt nu, stackarna? Australiensarna har uppenbarligen drabbats av en alldeles osedvanligt allvarlig, kollektiv sexualneuros." Jag skrattar gott vid tanken på en speciell censurnämnd, som måste sitta hela dagarna och bedöma bilder och filmer utifrån uppgiften att bestämma vilka bröst som kan godkännas eller ej. Vilka parametrar ska gälla? Är det O.K. att de är små, om de hänger ner? Hur stora måste de vara för att få godkänt? Vilka måttenheter skall gälla? Vikt? Hur långt de sticker ut från kroppen? Hur stora bröstvårtorna är? Och – inte minst – vilka jobbar på en sådan instans? På vilka grunder har de fått jobbet att granska bröststorlekar på bild?
Med denna logik borde jag vara pedofil, eftersom min hustru har ganska små bröst. Vad är nästa steg? Att förbjuda bilder av kvinnor med rakade kön? Det vore onekligen ett logiskt steg. Eller – det kanske redan är förbjudet? Kvinnor i ”flickiga” kläder? Varför inte ha burkha-tvång på alla barn när vi ändå håller på? Förbud mot att över huvud taget vidröra barn, eftersom det skulle kunna uppmuntra till sexuell kontakt? Glöm kramarna, skippa det gemensamma badet, goset i sängen, och tänk inte ens tanken på att ha bilder av dina barn i ett album eller på väggen – oavsett om de har kläder på sig eller ej. Man vet aldrig vem som tittar. Det kan räcka med att DU tittar – tänk om du blir pedofil på kuppen!

Enligt The Register togs de första steget mot detta tänkta förbud (som också innefattar förbud mot porr som innehåller kvinnlig ejakulation) för ett år sedan när de australiensiska senatorerna Barnaby Joyve och Guy Barnett inledde en kampanj mot lättillgänglig pornografi. De båda köpte porrtidningra i kiosker och på bensinstationer och därefter hävdade Joyce att skrifter som innehll småbystade kvinnor uppmuntrade pedofili.
Resultatet av kampanjen är de beslut som nu fattas av the Australian Classification board som börjar censurera småbröstade kvinnor.
Det börjar tydligen redan bli vanligt att bilder av kvinnor som är närmare 30 år blir förbjudna för att de har A-kupa. Hm, säger jag. Tänkte senatorerna så längt, månne?

Related

förbud 8713808594085418475

Skicka en kommentar Default Comments

  1. Vilka signaler skickar det här till unga tjejer? Du duger bara om du har stora bröst!

    Moraltanterna har uppenbarligen inte moral alls!

    SvaraRadera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item