charlotterudenstam

I tidningen: Sex skrämmer mörkermännen

Är det så här vi vill ha sex? Lite under ytan?Inte riktigt låtsas om som det finns. Fast de flesta av oss Älskar det! Fortfarande bestraff...Är det så här vi vill ha sex? Lite under ytan?Inte riktigt låtsas om som det finns. Fast de flesta av oss Älskar det!
Fortfarande bestraffas sex på olika sätt... det absurdaste i dag är att en lesbisk tjej i smoking skapat rabalder på en skola i USA.
I går blev jag intervjuad om Ingen skam i kroppen – frigör din sexuella kraft. Det kändes riktigt bra. Jag berättar mer när artikeln är publicerad.
Vi talade så klart om sex. Jag har funderat varför ”man” valt att göra just detta så svårt att tala om. Jag menar praktiskt taget varenda människa har ju kommit till genom ett sexuellt möte mellan en man och en kvinna. I väldigt många fall är det förknippat med njutning (och åtminstone för mannens del, ejakulation). Ändå är det okej att dela matrecept, men mindre okej att tala om sex.


Vi satt vid frukosten igår, min dotter och jag, och bläddrade (som vi brukar göra) i husorganet, som i vårt fall är Sydsvenskan. Stella satt med första delen och började citera ur tre artiklar, som berörde sex på ett eller annat sätt. Så hur vi än gör så smyger sig ämnet på oss – även om många kanske skulle sätta i vrångstrupen på den direkta frågan: Hur ofta onanerar du?


Och vi kunde konstatera att mörkermännen är vid liv - med exempel från bibelbältet i USA och Kina.
Vad fann då Stella?

Ulf Törnberg spanade på temat ”Gröna tips för ett kravmärkt sexliv”. Han refererade till boken ”Eco-sex” av den New York-baserade författaren Stefanie Iris Weiss som enligt Törnberg handlar om allt från vegankondomor eller handdrivna massagestavar.
(Det kanske blir ett eget blogginlägg en dag.) Stella bläddrade vidare.
Världensidorna fann hon rubriken: ”Lesbisk portad från skolbal”, en artikel som handlar om Constance McMillen som ville gå till skolbalen iklädd smoking tillsammans med sin flickvän. Då beslutade skolan, Itawamba Agricultural High School i Fulton, Mississippi, att ställa in hela skolbalen! Trots att en federal domstol slagit fast att skolan kränkt hennes mänskliga rättigheter, vidhåller skolan sitt beslut.
Till brittiska BBc sa stadens borgmästare Paul Walker:

– Vi ligger djupt i bibelbältet. Det här är en traditionell stad.
På Facebook finns nu en grupp med närmare en halv miljon personer som protesterar mot beslutet enligt artikeln. Själv hittar jag några fan-sidor som stödjer henne, men den
största har drygt 10 000 medlemmar.
Dottern suckade, såklart.

Två sidor senare lyder rubriken: ”Kineser åtalas för lösaktighet”. 22 personer har åtalats för partnerbyten och gruppsex och riskerar fem års fängelse. Nu väcks krav på modernisering av lagen.

Världen i ett nötskal? Och alla de här artiklarna verkar vara till för oss som läser papperstidningen.
Tänk om vi kunde göra det skönare att tala om sex?

Related

mörkermän 7194789499169862357

Skicka en kommentar Default Comments

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item