charlotterudenstam

Relationsboxen: Ökar närheten i en relation

Heléne Zachrison och Tord Olsson har skapat sitt eget kärlekslaboriatorium, LoveLab , i både bildlig och bokstavlig bemärkelse. – Vi vill ...


Heléne Zachrison och Tord Olsson har skapat sitt eget kärlekslaboriatorium, LoveLab, i både bildlig och bokstavlig bemärkelse. – Vi vill skapa ett gott relationsklimat, säger Tord Olsson till mig.
Ett av deras verktyg är Relationsboxen.

De är ett par som, precis som Alexander och jag, träffades mitt i livet, med mycket i bagaget och med en längtan efter något annat. Jag hade en längtan att våga vara mig själv och känna mig accepterad för den jag är. Ungefär så tycks det vara för Heléne och Tord också.
För Aftonbladet berättar Heléne:
– Frågan hur vi skulle kunna hålla liv i vår relation blev snabbt ett samtalsämne mellan oss. Vi bestämde oss för utmana oss själva – som individer och som par – och började aktivt jobba för att skapa goda relationsvanor. Vi plöjde ännu mer litteratur och gick flera olika parkurser. Och så avsatte vi tid och övade och lekte. Allteftersom upptäckte vi, ett helt vanligt par, vad som funkade för oss och då kändes det naturligt att vilja hjälpa andra. Vi testade våra tankar och idéer på olika par i vår omgivning och fick en fantastisk respons, säger Heléne.

Så efter mer traditionella karriärer arbetar det nu också med relationscoachning. För ett halvår sedan började de lansera sitt material Relationsboxen, som är tänkt att användas av par, för att öka kommunikation, närhet och för att skapa förutsättningar för mer lustfyllda och lekfyllda sexuella möten.
– Hittills är det fler kvinnor än män som är initiativtagare till att köpa boxen, säger Tord Olsson till mig.
Ett av syftena med boken är att paret tillsammans får fundera över vad som är goda relationsvanor. De får göra kommunikationsövningar som kan öppna för att faktiskt våga tala om det som är viktigt.

– En grundläggande fråga, som alla inte ställer sig är: Vad är målet med relationen, säger Tord Olsson.

Han menar också att det är viktigt att de som lever i en relation lär sig uppskattad varandra för dem de är och att visa det på olika sätt i vardagen.

Relationsboxen är till för alla dem som vill ha ut mer av sin relation. De kanske inte är beredda att gå på tantrakurs, Sex är en motorväg till Gud eller våra Samtal om lust och liv. Men de är nyfikna och vill göra Något.
Och då kan ett första steg vara att köpa Relationsboxen (eller min bok Ingen skam i kroppen).
– Vi har fått fin respons på boxen, säger Tord Olsson. En del av dem som köper dem väljer senare att coachas av oss.

Om du kommer till Relationsmässan nästa helg kommer du också att kunna träffa Heléne och Tord

Related

relationsmässa 6644984009875282345

Skicka en kommentar Default Comments

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item