charlotterudenstam

Ljus och mörker. Ett mysst.

Under morgonens meditation kom Marianne Williamsons oförglömliga dikt till mig. Den om att det inte är mörkret, utan ljuset inom oss vi fr...Under morgonens meditation kom Marianne Williamsons oförglömliga dikt till mig.
Den om att det inte är mörkret, utan ljuset inom oss vi fruktar.
Läs den i dag. Gör den till din meditation.
Jag tror att den knackade på mitt hjärta för att jag i dag ska lyssna till Caroline Myss här i Malmö, där hon ska tala om sin senaste bok Defy Gravity, en i sanning transformerande bok, som jag kommer att återkomma till.
Njut nu av djupet i Williamsons ord.
(Och rubriken är ett försök att vara lite lite rolig, och syftar så klart på Caroline Myss). 
Denna underbara målning får symbolisera dikten. Den är gjord av Pia Brix-Thomsen och kommer att visas på en utställning i Oslo, med början i oktober.

Det vi fruktar mest är inte att vara otillräckliga. Det vi fruktar mest är att vi har omätliga krafter.
Det är vårt ljus, inte vårt mörker, som skrämmer oss mest. Vi frågar oss, vem är jag att vara briljant, underbar, begåvad och fantastisk? Men hur skulle du kunna vara något annat?
Du är ett av Guds barn. Världen är inte behjälpt av att du låtsas vara obetydlig. Det finns inget upplyst i att krympa, så att andra människor i din närhet slipper känna sig osäkra.
Vi är skapta för att briljera, så som barn gör. Vi är födda för att förverkliga den Guds härlighet som finns inom oss. Den finns inte bara i några av oss, den finns i alla. Och när vi låter vårt eget ljus skina, ger vi omedvetet andra tillåtelse att göra detsamma.
När vi har frigjorts från vår egen rädsla, frigör vår närvaro automatiskt andra.

Our deepest fear is not that we are inadequate. Our deepest fear is that we are powerful beyond measure.
It is our light, not our darkness, that most frightens us. We ask ourselves, who am I to be brilliant, gorgeous, talented, and fabulous? Actually, who are you not to be?
You are a child of God. Your playing small doesn't serve the world. There's nothing enlightened about shrinking so that other people won't feel insecure around you.
We are all meant to shine, as children do. We are born to make manifest the glory of God that is within us. It's not just in some of us, it's in everyone. And as we let our own light shine, we unconsciously give other people permission to do the same.
As we are liberated from our own fear, our presence automatically liberates others.

Related

Pia Brix-Thomsen 3689777655390857804

Skicka en kommentar Default Comments

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item