charlotterudenstam

Onsdagslistan: Tre sätt att säga förlåt till en kvinna

Du har hamnat i en situation där kvinnan du älskar är väldigt arg på dig. Kanske du har gjort något som gör henne arg, kanske har du sagt n...


Du har hamnat i en situation där kvinnan du älskar är väldigt arg på dig.
Kanske du har gjort något som gör henne arg, kanske har du sagt något som gör henne arg eller kanske är det rent av så för att du varken har gjort eller sagt något hon förväntar sig som gör henne förbannad på dig.
Hur som helst vill du sluta fred.
Och här är några amerikanska tips.

Inspirationen till den här onsdagslistan har jag fått här.
Och jag tycker den är riktigt bra – och du kan använda de här tipsen på kvinnor som du står nära, oavsett om du har en kärleksrelation med henne. Hur mycket du kramar henne, beror förstås på relationen…
Och är du själv kvinna kanske de här tipsen känns som självklara – eller som en påminnare. Det är också okej.
För någon vecka sedan skrev jag om Viagrarapporten, där många män sa att de inte förstår sig på hur kvinnor tänker och känner … och de männen kan ju ha synnerligen stor nytta av de här tipsen.

1. Prata med henne.
Vad är mer frusterande när jag är arg än att personen jag är arg på bara går sin väg och inte säger något. Eller väljer att vara kvar men att demonstrativt sura och hälla tyst. Vill någon att jag ska fortsätta vara arg, är detta ett perfekt förhållningssätt.
När jag visar ilska döljer den ofta något annat, det kan handla om att jag i själva verket känner mig ledsen eller sårad. Ibland vet jag inte ens om det själv, andra gånger har jag svårt att medge det. Och jag är säker på att många kvinnor är som jag.
Så börja med att tala med henne. Försök att vara ärlig, tålmodig, genomtänkt, osjälvisk och att lyssna.
Fråga henne varför hon är arg. Acceptera att hon blev arg på henne även om du inte förstår varför. Försök inte motbevisa henne och säg att hon har fel: Acceptera att hon känner vad hon känner. Säg att du är ledsen för vad du gjorde och be om förlåtelse.
Bara det att du säger att du vill be om förlåtelse visar att du bryr dig om henne och att du också käänner något. Du visar att även om du inte tycker att du gjorde något fel, så visar du att du inte vill att hon ska fortsätta vara arg på dej.


2. Visa att du verkligen vill be om ursäkt.
Skriv något om att du älskar henne, säg att du tar hand om middagen, gör något lite extra för henne, så att hon ser att du verkligen anstränger dig för att visa att du vill bli förlåten.
Det kan ju vara jätteenkla saker, fixa kaffe, gå ut med soporna, dammsuga… Alltså att du gör något som visar att du verkligen försöker. Kvinnor kan ha en förmåga att undervärdera vad någon annan försöker göra för dem och tänker gärna: ”Lite bättre hade han eller hon kunnat göra”. Det känner jag tyvärr igen från mig själv. Men är det alltså du som vill att ni ska bli sams och du ska bli förlåten kan det ibland vara bra att svälja stoltheten och kanske göra lite mer än vanligt. Då kan hon faktiskt börja se att du verkligen anstränger dig.

3. Krama henne
Ibland när jag är arg på Alexander så går han fram till mig och ger mig en jättekram. Han har lärt sig att min ilska ofta döljer något annat, till exempel att jag egentligen är ledsen och behöver en kram. För mig kan det ibland vara svårt att erkänna det behovet och istället visar jag ilska. Så ett bra tips är alltså att krama den ilskna kvinnan. Kanske kvinnan börjar med att protestera mot att du kramar henne, men till slut kommer hon att acceptera kramen. Åtminstone är det så för mig. Var medveten om att även om hon är arg på dig, så är du den person hon helst av allt vill krama.
När du kramar henne visar du att du verkligen vill bidra till att hon känner sig bättre. I själva verket är det ofta bra att gå direkt på det här steget. Krama din ilskna kvinna och se att ilska snabbt rinner av henne. Då har du förkortat grälet (eller vad det nu kan vara) en massa. Och dessutom är det ju mysigt att kramas.Related

onsdagslistan 566160760611265836

Skicka en kommentar Default Comments

  1. Fast det här gäller väl mer för personer i allmänheten istället för enbart kvinnor. SÅ olika är vi inte.

    SvaraRadera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item