charlotterudenstam

Kvinnor gillar män som gör slut.

Det känns trist att säga det. Men ny amerikansk forskning visar att kvinnor är förlorare vid slutet av en relation, oavsett om det är hon ...


Det känns trist att säga det.
Men ny amerikansk forskning visar att kvinnor är förlorare vid slutet av en relation, oavsett om det är hon eller hennes partner som gör slut.
Män som vågar göra slut, står däremot högre i kurs hos kvinnor.

Var det någon som sa att livet ska vara rättvist. Glöm det. Så är det inte.
Nu har den amerikanske forskaren Christine Stanik, vid Michigan University tittat närmare på på vilket sätt tidigare relationer kan påverka en mans eller kvinnas attraktionskraft i studien Rejection hurts..
Frågan var, lite förenklat: Vilket är bäst, att dumpa eller bli dumpad?
För männens del var det helt klart en fördel att dumpa. Kanske kvinnor tycker att det antyder handlingskraft?
För kvinnor fanns det ingen vinnarmodell. Om en man bara är ute efter en sexpartner, så struntade han i kvinnans relationshistoria. Men om han är på jakt efter en relation, då är det en nackdel om kvinnan var den som dumpade sin senaste partner. Då verkar det som att handlingskraften ligger kvinnan i fatet.
Trist, kan jag tycka.
Och du kan ju själv fundera på om du är en dumpare eller inte. Och vad det är i så fall är som gör att du blivit det ena eller det andra. Jag har mött kvinnor som dumpar för att att slippa bli dumpade, jag har mött andra som dumpar för att relationen börjar bli för djup och bra och för att de inte vågar fortsätta den och jag har mött dem som dumpar för att hon helt enkelt har fått nog av sin partner.
Så det tycker jag kan vara intressant, alltså att titta på dina egna mönster och se hur din attraktion till någon påverkas av hans eller hennes tidigare relationshistoria.
Det forskarna också såg var att både män och kvinnor (men särskilt kvinnor) vill få kunskap om tidigare relationer. Att sväva på molnet om det, var inte attraktivt.Related

män 6028014304491325041

Skicka en kommentar Default Comments

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item