charlotterudenstam

Tatueringar på kvinnor. Sexigt eller avtändande?

Tror inte det. Jag läser i Aftonbladet att det som tänder av män mest är tjejer med tatueringar och det som tänder av kvinnor mest ...


Tror inte det.Jag läser i Aftonbladet att det som tänder av män mest är tjejer med tatueringar och det som tänder av kvinnor mest är män med skägg och mustasch.
Bakom det påståendet fanns en tunn undersökning.
Så jag beslutade titta (lite) närmare på det där med tjejer, sexighet och tatueringar.

Jag ska väl säga det direkt. Jag är inte tatuerad och har inga planer på att tatuera mig. Kanske beror det på det oåterkalleliga i en tatuering, kanske är det min rationalitet (hur ser den ut om 20-30 år?), kanske är det att jag inte gillar smärta, kanske…

Hur som helst kan jag gilla att se på tatueringar och jag känner några kvinnor som säger ” det började med…. ” och så något litet och nu, ja, så är de grant tatuerade över större delen av bålen. En del tatueringar är verkligen vackra. Jag känner ett par kvinnor med kundaliniormar, till exempel.

Så för mig personligen finns det ingen koppling mellan sexighet och tatueringar. Och för mig är det ingen större skillnad om det är män eller kvinnor som bär dem.
Läser en historia på Youtango om en kvinnlig journalist som som tonåring skaffade ett par tatueringar för att hennes kille inte skulle gå ifrån henne. Det gjorde han så klart ändå. I dag är hon glad över att tatueringarna inte innehöll hans namn. Det är för övrigt den slags tatuering de flesta ångrar. Föremålen för kärlek kan som bekant variera.
Om du nu tänker på att skaffa en tatuering – gör det för din egen skull.
Den amerikanske psykologen Lawrence Rubin, verksam vid St Thomas University i Miami har specialiserat sig på tatueringar.
Han säger att för kvinnor kan tatueringar vara en symbol för att frigöra sig eller också vara en slags kulturell revolt för att tala om att de inte bryr sig om vad andra tänker om dem.
– Det finns många slags människor som skaffar sig tatueringar och till viss del handlar det troligen om ett starkt narcissistiskt behov, säger Rubin till Your tango.

Angelina Jolie. Har ett behov av självbespegling?

Den brittiska undersökningen visade alltså att en tredjedel av de tillfrågade männen var beredda att göra slut om kvinnan var tatuerad. Samtidigt visar en amerikansk undersökning att 42 procent av de tatuerade kvinnorna känner sig mer sexiga med sin tatuering.
Vad tycker du?

Oj, nu tappade jag visst bort skäggen. Får återkomma till dem i ett annat inlägg.

Related

undersökning 8369996495641615196

Skicka en kommentar Default Comments

  1. Jag kan inte annat än instämma i undersökningen. Tatuering på tjejer kan vara snyggt med kläderna på, men när det kommer till mer intima stunder är det mycket avtändande. En kvinnokropp är bra mycket sexigare utan kost och jag vill inte se bilder eller läsa texter under dom intima stunderna. Är dom små kan man alltid hålla för dom under tiden så man slipper se dom, vilket jag gjort mer än en gång.

    SvaraRadera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item