charlotterudenstam

Torgnysdotter om det allra vackraste: Fittan

My Yttermyr grafisk formgivare, inredare och textilkonstnär har gjort bilden.  Varför använder så många fitta som skällsord? Läs Torgn...

My Yttermyr grafisk formgivare, inredare och textilkonstnär har gjort bilden. 


Varför använder så många fitta som skällsord?
Läs Torgnysdotters inlägg och fundera över hur du egentligen ser på kvinnokönet om du talar om det på ett föraktfullt och nedlåtande sätt.
Fittpower!

 Jag hittade Torgnysdotters blogginlägg om Fittan och bara måste fråga henne om jag fick lägga upp det på min blogg. Det kändes så klockrent. Och hon sa ja: Texten om Fittan är upptakten till en bok om systerskap som ännu inte är färdigskriven, berättar Torgnysdotter för mig.- Hrmm öh ursäkta mig öh toc-toc-toc öh nu då? är den på?

Ursäkta, jag, hrmöh alltså:

Jag är här för att hävda min rätt och kräva något tillbaka.


- Sedan en längre tid är det något som gnager mig. Det handlar inte bara om att jag är berövad något. Det handlar om ett slags logiskt felslut. Jag talar om fittan. Det kvinnliga könet.


- Hur kommer det sig annars att fitta är synonymt med jävla kärring, äckel, ett riktigt starkt ord när man är RIKTIGT förbannad, den starkaste svordomen, jävla idiot, extremt hat etcetera. Allt enligt en icke helt vetenskaplig undersökning jag gjort. Det kvinnliga könsorganet är sålunda förknippat med känslor hämtade ur våra allra djupaste och Öhrm...så att säga själslösa gravkammare.


Konstpaus.


- Jag har försökt finna en orsak till detta lexikala jätteskutt. Och jag tror att man bergis kan finna svaret lite varstans. I religionen, i filosofin, i stjärnorna, i samhällskunskapen eller varför inte ekonomin. Kort sagt där man vill söka.

- Men! Frankly my dear, I don´t give a damn. Jag är inte här för

att tillhandahålla några svar. Jag är här för att markera. Och jag vänder mig till Dig Man som skriker ”förbannade fitta” efter den kvinna som nobbat dig på krogen.

- Vad menar du? Är det inte, just, fitta du är ute efter från början?

Jag begriper inte.


Jag vänder mig till Dig Kvinna som, med smädelse i rösten, väser, fitta, om din ovän.

- Föraktar du, och tar avstånd från, ditt eget kön så till den grad?


Och Du Man som anser att det lägsta betyg du kan ge en annan man är ”fitta”.

- Vad menar du? Är det sämsta du kan tänka dig om en man att han är av kvinnligt kön? Är det kuk du vill ha? Är alla män som kallar andra män för fittor homosexuella? Ursäkta en blondin men det är ytterligt förvirrande.

Men Du, kvinna. Du som använder ordet fitta som det mest kränkande som kan sägas om en man.

- Du måste skoja!?


Kommer du allt som oftast på dig själv med att säga ”jag har bara killkompisar. Killar är så himla enkla att ha med å göra. Tjejer bara skvallrar, är elaka och missunnsamma”?

Då kan jag med största sannolikhet ställa diagnosen ”indoktrinerad av manlig fördom”. Nästa gång du känner att du med hela ditt hjärta hatar någon kan du väl testa din lungkapacitet med ”DIN JÄVLA KUK”.

- Varför ska det bara vara positivt att ”ha stake” och ”kuk”. Nå´n jävla jämlikhet får det va.

Min begäran är varken diskret eller anspråkslös. Däremot självklar och direkt.

Det är fitta i mig och jag kräver att återfå mitt kön. Ge hit min fitta.


Tack för ordet.

Related

Torgnysdotter 5017573469741652278

Skicka en kommentar Default Comments

 1. en kompis till mig gör fittsmycken som till och med varit med i Gynekologen från Askim (serie på SVT).
  http://lottalosten.com , de är väldigt vackra!

  i övrigt håller jag med dig. finns en konstnär som jag ba älskar som säger det så bra: http://fulheten.com/1sonfitta.jpg

  Jag lärde min dotter också väldigt tidigt alla delar av sin snippa. Blydläppar, klitta, osv. Det kom naturligt eftersom hon ofta var där och pillade. Det har jag fått höra åsikter om...

  SvaraRadera
 2. Folk har så mycket ååsikter om sånt här. Själv föddes jag med framstjärt :( så det fanns inget ord alls för kvinnokönet eller flickkönet. Mina tjejer hade snuttor, det var innan snippa var uppfunnet och jag gillar verkligen att d berättar detaljer för dottern. Varför skulle hon inte få veta vad hon består av?
  Jag gillar skarpt teckningen. Så ska det låta!
  Ska kolla fittsmyckena.

  SvaraRadera
 3. Samma här! Ordet snippa kom till där vid år 2005 har jag känslan av, då jag väntade min dotter. Det var mycket snack om ordet då. Det var RFSU som tog tag i och lanserade ordet har jag för mig. Först var till och med jag själv lite skeptisk, men den släppte när jag insåg alternativet - dvs inget ord eller 10000 miljoner hittepå-ord.

  Om du inte hittade blingfittorna (som de kallas) så finns det ett foto här http://lottalosten.com/images/smycken/smycken/upd12.jpg

  SvaraRadera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item