charlotterudenstam

Lördagsövning: Acceptera det som är

Det är så lätt att tappa bort ögonblicket. Att istället för att känna och uppleva det som är, börja tänka på hur det skulle ha kunnat var...
Det är så lätt att tappa bort ögonblicket.
Att istället för att känna och uppleva det som är, börja tänka på hur det skulle ha kunnat vara istället.
Och då tappar du i närvaro.
Försök att stanna kvar i ögonblicket och acceptera det som är, precis som det är just nu.

Den här övningen är till synes lätt. Stanna i ögonblicket. Acceptera det som är. Försvinn inte i väg.

Och samtidigt vet jag att detta kan vara svårt.

Säg att du älskar med din partner. Du har föreställningar om hur det ska bli, vad du ska känna, var hon eller han borde röra dig för att det ska kännas särskilt skönt för dig.
Men så händer något annat. Och då är det lätt att istället för att känna det som sker, i huvudet vara i det som du hade förväntat dig skulle ske. Och då kan du gå miste om det som faktiskt händer mellan er. Det kanske rent av är mer fantastiskt än det du hade fantiserat om? Men du missar det.

Det är en spännande resa att nyfiket ta emot och acceptera ögonblicket. Det kan räcka med att du tittar ut genom fönstret och accepterar och bejakar vädret. Oavsett om det regnar, solen skiner, himlen är molntäckt, det snöar eller blåser hårt. Se ut och njut av det väder som är just nu. Hade du hoppats på sol, se att jorden behöver regn. Hitta dina egna sätt att acceptera ögonblicket.

Nyligen gav jag bort en present. Den blev väl mottagen. Men lite senare kom frågorna: Varför valde du just den presenten? Övervägde du att välja en annan? Hur skulle det ha blivit om du gjort ett annat val? Hur aktiv var du själv i valet?

Och då blev för mig som att delar av presenten försvann. Den som tog emot den krånglade till det och försvann från ögonblicket, så att säga.
Och gör det här verkligen som en övning. Jag tror att det kan vara svårt att acceptera allt som är hela tiden. Men träna en stund i dag. Och se vad som händer.

Lycka till!

, ,

Related

ögonblick 1980950931132263916

Skicka en kommentar Default Comments

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item