charlotterudenstam

Starta något nytt på det nyfödda året

2012! Ett nytt år. Lite som något nyfött, något som vi ännu inte vet så mycket om. Vad ska det bli av det här året? Vad vill d...


2012!
Ett nytt år.
Lite som något nyfött, något som vi ännu inte vet så mycket om.
Vad ska det bli av det här året?
Vad vill du göra av ditt år?
Kanske ägnade du de sista skälvande timmarna förra året åt att se tillbaka, att fundera på att lämna något bakom dig, att släppa något som inte längre tjänar dig?
Kanske satte du också något slags intention för det nya året. Kanske du redan bär på ett ord som du tror kommer att vara viktigt under detta år? Eller som du vill göra till något viktigt?
Kanske gjorde du inget av allt det. Kanske du var en av dem som njöt av klockklangen och nyårsfyrverkerierna, eller kanske du var en av dem som bara hatade de där ljuden för att de skrämde något eller någon som du håller kärt?
Nåväl.
En sådan här dag brukar vara lite trött. Det är många som har sovmorgon. Och det är inte så många som behöver jobba. Och tillhör du dem som är ledig, eller åtminstone har en liten stund för dig själv så har jag några idéer till dig.
Jag går själv just nu en kurs för en man som heter Terry Patten, som handlar om att få in en del nya rutiner i livet, som handlar om meditation, andlighet och sådant. 
Så detta tips tar just han inspirerat mig till.
Jag har tidigare beskrivit en liten meditation som kallas heartmath och jag har också berättat att forskning visar att vi faktiskt mår bra av att tänka kärleksfulla tankar. Så en rutin du skulle kunna föra in i ditt liv är att du, tre gånger om dagen, stannar till, lägger en handen på hjärtat, tar några medvetna andetag och föreställer dig att du andas in kärlek och omtanke i ditt hjärta. Och när du andas ut så skickar du också ut kärlek och omtanke. Du kan göra tre andetag eller några flera. Det räcker alltså med en minut åt gången... och det innebär samtidigt att du tankar dig själv och din omvärld med kärlek och omtanke.
Skulle inte det vara en fiffig liten grej att göra varje dag?
Det börjar jag med... i dag faktiskt, alltså jag börjar göra det så där regelbundet och ska hitta något sätt att påminna mig om det. 
Och så tänker jag att du kanske kan få en liten stund för dig själv i dag, då du sitter ner och först blir medveten om din andning, så att du verkligen känner att du är närvarande och så... skriv ner några saker ditt hjärta säger dig att du vill göra i år, 2012.
Lycka till!

PS: Kanske du till och med ska ge dig själv några löften... bara för dig... för att du ska få ett strålande 2012? Det är du värd!

Related

nyfödd 8261928653020288802

Skicka en kommentar Default Comments

  1. Vilken fin idé Charlotte... och så enkelt... tack och Gott nytt år.. Helena är här och har berättar hur mycket din Gudinnecirkel betytt för henne under året... och hur mycket hon gillar dig...kul.. att det ena leder till det andra och tillsammans blir vi en stor Gudinnecirkel som inspirerar och stärker varandra och sprider ljus i världen. Hon berättade även att ni gör en så fin meditation i Gudinnecirkeln... KRAM

    SvaraRadera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item