charlotterudenstam

Känslan av tacksamhet.

Jag vaknar tidigt (som vanligt) en morgon och känner mig rätt utvilad. Jag gör det, trots att jag vet att dagen kommer att vara överfylld ...Jag vaknar tidigt (som vanligt) en morgon och känner mig rätt utvilad.
Jag gör det, trots att jag vet att dagen kommer att vara överfylld med aktiviteter och kommer att innebära en del anspänning.
Jag finner en meditation om tacksamhet.
Och det gör min känsla av tacksamhet minst tripplad.Hur ofta tappar jag inte bort att vara tacksam över den jag är och det jag har av kärlek, fantastisk familj, vänner, bekanta, uppdrag, hälsa...
Det är så lätt att tappa den dimensionen och ta en massa saker för givet och istället för tacksamhet känna likgiltighet eller typ “det är väl inget särskilt.” Jag vet rätt många männniskor som tar allt det “goda” för givet, som inte blir det minsta glada eller tacksamma över det. Och sen, när det minsta motlut uppstår... så kommer klagosången.
Jag menar, livet blir annorlunda, av att våga känna tacksamhet och att uppmärksamma också det lilla.
En sak som jag är djupt tacksam över är att jag litar allt mer på min intuition och att jag inspireras av när människor i min omgivning också gör det. Jag kan släppa taget om beslut och liksom överlämna mig till något större, något annat... som du kan välja att kalla intuition eller just inspiration.
Just den här morgonen började jag bläddra i Facebook när jag låt kvar i sängvärmen. En vän till mig hade lagt upp en meditation om tacksamhet och jag låg kvar i sängen och lyssnade till den. Och jag insåg: Kvällens gudinnecirkel ska handla om tacksamhet. Den här meditation handlade både om att vi ska vara tacksamma över våra kroppar och alla möjligheter de ger oss och vara tacksamma över Moder Jord.  Det kändes klockrent för mig.
Dagen gick i högt tempo. Jag intervjuades i ett telefonseminarium, jag redigerade bok, jag deltog i en invidningsceremoni, jag korrläste bok... och så var det nästan tid för gudinnecirkeln. Då drog jag, sedvanligt, ett gudinnekort och där stod : Mawu, Mother Earth. Mawu är en västafrikanske mångudinna som alltså värnar moder jord och ska bidra till att vi tänker på vår omgivande miljö.
Och jag studsade till lite... och insåg kopplingen till meditationen jag gjorde redan på morgonen. Och så kunde jag känna tacksamhet över hur saker och ting hör ihop i mitt liv och att budskapen blir allt tydligare. Jag ska bidra till att människor blir klimatsmarta och min roll är att bidra till det inre klimatet... det blir allt tydligare.
Och gudinnecirkeln... ja, den var magisk... ämnet tacksamhet och moder jord skapade en så stark innerlig känsla... och det gör mig ännu mer tacksam.

Så börja just nu med att blunda och tänk på tre saker du kan vara tacksam över just nu. Ta bara det som kommer i ögonblicket. Lägg märke till vad som händer dig när du känner tacksamhet!

Och apropå gudinnor och tacksamhet... så ordnar Åsa Nyström och jag en gudinnehelg på Österlen om en knapp månad och jag vore tacksam om vi tillsammans kan fylla det rummet... mötas i våra gudinneenergier... vilket i praktiken handlar om att bara vara.  Här är en länk till helgen. Ser fram emot en mjuk, fin helg då vi möter våren tillsammans. I tacksamhet.

PS: Här hittade jag en sajt som kan hjälpa dig att känna tacksamhet tillsammans med andra.

Related

tacksamhet 4891624856318263713

Skicka en kommentar Default Comments

  1. Hej! Jag heter Elin och har börjat följa din blogg, och den är verkligen inspirerande!! Keep up the good work!

    SvaraRadera
  2. Charlotte Rudenstam25 februari 2012 10:15

    Härligt!
    Ett tips: Läs gärna min adventsbok, som började i slutet av november. Kanske kan ge endel.

    SvaraRadera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item