charlotterudenstam

Gästinlägg Helena Omfors: Att gå naken bland kvinnor

Helena Omfors är coachen som bidrar till växt hos både barn och vuxna. Hon utbildar i coachning och bygger sitt företag i snab...


Helena Omfors är coachen som bidrar till växt hos både barn och vuxna.
Hon utbildar i coachning och bygger sitt företag i snabb takt.
Hon är dessutom ambassadör för kvinnors företagande.
Och för lite sedan gav hon ut sin första bok, en riktigt godbit, som du kan läsa mer om här.Sedan några år tillbaka har jag haft svårt att motivera mig till träning. Jag har inte velat satsa på träning av ytliga skäl och inombords har jag mått så bra både psykiskt och emotionellt att jag inte känt behov. Vad jag istället gjort är att att jag har jobbat med min självacceptans. Att acceptera mig själv som jag är. Det har varit lättare för mig att acceptera min kropp när jag varit smal och vältränad, än slapp i kroppen och några kilo tyngre. Under dessa år har jag fått träna mig i att acceptera min kropp för vad den är. Och även acceptera att jag varit en soffliggare för att jag behövt vila. Ingen enkel match.

När jag har varit på kallbadhuset, en av mina favoritplatser på jorden, har jag jobbat med min självbild. Att gå runt naken bland en massa andra kvinnor ger nya referensramar. Det är INGEN som har den “perfekta kroppen”. Någon har en snygg rumpa och hängiga bröst, en annan har snygga bröst och stora lår, en tredje har nästan inga bröst alls men är väldigt vältränad. Någon enstaka gång har jag sett en kvinna med vältränad och välproportionerad kropp. När jag sedan tittat på ansiktet har det varit uttryckslöst och energitomt. Så…den där “perfekta människan” som så många av oss målar upp har jag inte hittat ännu. Jag tror inte heller att den finns – inte i den form som vi tror.

Hur många av oss är det som går upp på morgonen och tänker; Gud vad snygg jag är, vilken vacker människa jag ser i spegeln. Gör du? Det är ingen självklarhet. När jag är ute och föreläser och ställer frågan skrattar de flesta. Nästan ingen kan säga att de ser sig själva som vackra. Men vet du, jag har kommit fram till en sak. Den dagen vi själva ser oss som vackra, då blir vi vackra. Vi kan leva några år på andras bekräftelse, men det är som konstgjord andning. Den dagen du själv accepterar din kropp, ditt ansikte, din personlighet, beteende, dina känslor och tankar – det är då du blir den vackra människa som du är skapad till att vara. För antingen är ingen perfekt, eller så är vi alla perfekta. Jag väljer att ALLA ÄR PERFEKTA! Och vi behöver inte jämföra oss med andra.

Acceptera dig själv som du är, DU ÄR PERFEKT! Om du inte redan gör det så upprepa; Jag är vacker, jag är perfekt, jag accepterar mig själv som jag är. Acceptans är en av huvudnycklarna till sann lycka. Självacceptans framförallt.

I kärlek och sanning, Helena
Vill du ha mer att läsa så har jag gett ut en bok – “Hitta din väg – En självcoachande bok” Du kan också kolla in hemsidan www.bonnarpsgard.comwww.bonnarpsgard.com<3

Related

träning 2552266192614012292

Skicka en kommentar Default Comments

  1. Helena Omfors12 mars 2012 12:11

    Tack Charlotte för att du delar det jag delar på ett så fint sätt.

    SvaraRadera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item