charlotterudenstam

Något är helat. Fundamentet är på plats igen. Hallå världen, här kommer jag!

Våldtäkten av de sabinska kvinnorna, som sägs ska ha skett under antiken. Målning av Petro de Cortona 1627-29 Jag får en känsla av a...Våldtäkten av de sabinska kvinnorna, som sägs ska ha skett under antiken. Målning av Petro de Cortona 1627-29


Jag får en känsla av att någon slår mig hårt i underlivet.
Det gör ont.
Väldigt ont.
Slagen fortsätter och jag rör mig för att undkomma dem.
När blodet börjar strömma känner jag en lättnad.
Något har släppt.


Jag är lite omtumlad. Jag är med om saker som är nya för mig, som är svåra att beskriva och ändå vill jag försöka.
Även om jag leder en väldig massa saker, så har jag också behov av att bli ledd. Att vara en i gruppen. En sådan tillhörighet har jag hittat hos Marie Ek Lipanovska och hennes meditationsgäng. Jag tror jag är inne på fjärde terminen nu. Vi är kvinnor som möts och mediterar, ibland sker det varannan vecka, en termin varje.
Men meditation är ju så mycket. För mig kan det vara allt ifrån vilt ursinne (Osho dynamic meditation), till att sitta stilla eller att vägledas eller låta mig vägledas av någon. Marie, som har utbildat sig till energicoach i USA, har lagt till en dimension: Hon för in energiarbete i meditationerna. Så vi inte bara gör besök i vårt undermedvetna... vi rensar också bort gammal energi vi inte behöver bära på längre.
Just nu flödar det mer än vanligt hos Marie. Det har lett till att hon har erbjudit energiveckor. Den första hette Energy Healing week, och nu har just Energy Money Week - eller värdeveckan - just avslutats. I början av juni är det dags för Energy Liberty Week, som kommer att fokusera på att våga ta emot.
Jag har deltagit i båda veckorna och känner mig djupt tacksam för det. I slutet av den första veckan om impulsen att börja jogga... något jag bestämt mig för att inte göra. Men det var som att jag rensat undan en massa nej, som gjorde det möjligt att säga ja till: Nu Charlotte, jobbar vi med flåset (nu har jag fått ta två veckors paus på grund av en stukad fot... men snart är jag på det igen.)
Och denna vecka (som snart kommer att vara möjlig att köpa i efterhand) har vi släppt olika sorters begränsningar och hinder på energinivå.
Och jag vill ta ett konkret exempel på vad jag varit med om.Samma historiska scen sett med Jacques-Louis Davids ögon 1799Uppgiften var att hela kroppen, nerifrån och upp. Vi skulle föreställa oss att vi var omgivna av en ring av ljus och långsamt liksom skannade av kroppen och helade.
Jag stod på golvet och kände redan från början som att någon slog och sparkade i mitt underliv. Jag stod och vaggade på golvet och undrade vad det handlade om. Känslan av misshandeln var jobbig. Jag hade inte tydliga bilder, men känslan var att jag befann mig i en krigssituation där det ingick att våldta kvinnor, slakta kvinnor, lemlästa kvinnor och att göra det genom att angripa det allra heligaste - våra sköten och livmödrar.
Jag kände mig nästan söndersliten, jag kände även knivhugg i magen, jag kände det som att någon försökte döda mig. Och jag hade ingen möjlighet att skydda mig.
Så rör sig den helande ringen av ljus långsamt upp genom kroppen och jag känner hur det strömmar blod längs benen, besudlat blod, blod som är kopplat till förövarna. Och jag börjar känna en slags lätthet. Jag känner hur detta “minne” hur mitt underliv, ja den feminina basen i mig blir hel igen. Och jag får känslan av att detta “sår” har gjort att jag tappat en del av min kraft och en del av min förmåga att faktiskt hålla kvar pengar. Det kändes som att jag fram till dess haft ett hål i mitt underliv, ett hål i de två nedersta chakrana - rotschakrat och sexchakrat.
Och jag förstod ännu ett perspektiv av att jag skrev Ingen skam i kroppen - och hur viktigt det är att vi både värnar vår sexualitet och lever den - utan att någon skambelägger eller våldför sig på oss.
Det var som att mitt fundament blev helt. Och när jag sitter och skriver detta känner jag en ny vitalitet i mitt underliv. Det är som att en rädsla tagits bort. Som att jag blivit helad på flera nivåer samtidigt.


Sådana upplevelser är det alltså möjligt att en energivecka kan skapa. Så jag förstår om du blir nyfiken på att vara med på veckan i juni. Det finns platser kvar - allt sker via webben och med Marie Ek Lipanovska som intiutiv och energifylld ledare.PS: Lyssna gärna på Soulsisters, där Marie och jag är två och Jeanette Östling är den tredje. Premiärsändning tisdag 15 maj kl 12.

Related

våldtäkt 9085581675312227161

Skicka en kommentar Default Comments

  1. Låter spännande. Stort lycka till med boken och utvecklingen.
    Helena.

    SvaraRadera
  2. charlotterudenstam13 maj 2012 19:22

    Tack snälla <3

    SvaraRadera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item