charlotterudenstam

Homo Amorus - den kärleksfulla människan

Jag har haft en intensiv period med meditation. Meditationer som också, lite otippat, hade kopplingar till kärlek, sexualitet och kroppen...


Jag har haft en intensiv period med meditation.
Meditationer som också, lite otippat, hade kopplingar till kärlek, sexualitet och kroppen.
Och jag inser att jag verkligen brinner för att bidra till Homo Amorus - den kärleksfulla människan.

Kroppen är viktig, sexualiteten är viktig, kärleken är viktig, kärleksfullheten är viktig.
Och ändå tar det för lite plats i livet. Och ofta talar vi om de här sakerna  - i synnerhet kroppen och sexualiteten - på ett negativt sätt. Vi talar ibland om kärlek som ett bekymmer... och ändå... så längtar vi nog de allra flesta efter kärlek, kärleksfullhet och faktiskt... fast kanske lite under ytan också, efter härliga sexuella möten.

Jag skulle vilja hitta ett sätt att tala om sex som gjorde att alla gjorde vågen. Att alla fattade vilken enorm kraft det finns i sexualiteten. Vilka möjligheter det kan ge. Hur sexualiteten kan frigöra människan i grunden och göra att vi dessutom kommer i kontakt med något som är större än våra fysiska kroppar.

För mig finns en stark koppling mellan sexualitet och andlighet. För mig är det en sanning att sex är en motorväg till gud (gudinnan, universum, exictence, oneness, ditt högre jag eller vad du vill kalla det för). För med sex finns en möjlighet att verkligen komma i kontakt med något djupare, att vara i total närvaro, att bli ett med sig själv, en annan, med universum, med alltet.

Och jag tror att vi behöver känna mer av de aspekterna av sexualiteten. Av detta fantastiska, som faktiskt kan börja med något så enkelt som att du gör en aktiv meditation där du andas dig igenom de sju chakrana. Är du riktigt närvarande i det (och kanske efter viss tids träning) har du möjligheten att känna livskraften, den sexuella kraften på ett så enkelt sätt. Du kan också skapa den kontakten i frigörande andning, där du under en period fokuserar på att andas genom underlivet och hjälper andningen med rörelser. Det är exempel på situationer då du kan känna din sexuella kraft på sätt som ingen klassar som “att ha sex”. Det finns ingen beröring av erogena zoner över huvud taget. Du kan också jobba med närvaro och rörelser och skapa energiorgasmer, också de är långt ifrån traditionellt sex. Eller så har du verkligen (solo)sex och vågar vara där, vågar vara närvarande, vågar vara sårbar, vågar vara kåt, vågar känna njutning, vågar låta, vågar röra dig, vågar visa din njutning.

Vad jag vill säga är att det är så fantastiskt välgörande att komma i kontakt med detta. Och att det kanske är dags att avdramatisera detta med sexualiteten. Det är så mycket mer än penetration eller oralsex. Så mycket mer. Och om vi kan mötas i sexualiteten, då tror jag riskerna för att någon känner sig kränkt minskar väldigt och att sexualiserat våld långsamt kan försvinna ut och att gränser kommer att respekteras.

Världen behöver Homo Amorus, den kärleksfulla människan. Människan som verkligen kan vara sig själva, gilla sina kroppar, gilla sig själva och som vågar sträcka ut sig mot andra människor i den energin... för att vara vänner eller för något mer.

Å vad jag längtar efter en värld som befolkas av dessa individer, för vilka krig, konflikter och kränkningar inte finns, för människor för vilka fred, samförstånd, solidaritet, kärleksfullhet, en vilja att dela med sig, att respektera och att älska är det självklara.

Å Homo Amorus! Jag längtar efter dig <3


PS: Två konkreta bidrag till Homo Amorus är min bok "Ingen skam i kroppen - frigör din sexuella kraft" och att delta i årets Sexsibilityfestival.

Related

mediation 3639436907316820609

Skicka en kommentar Default Comments

 1. Oraklet har talat! <3<3<3

  SvaraRadera
 2. charlotterudenstam10 juni 2012 09:37

  Hon tittar fram när jag minst anar det <3

  SvaraRadera
 3. Hej. Vilken fantastiskt inspirerande kreativ och substansfull blogg. Återkommer gärna hit. Ha en fin söndagskväll. Emma

  SvaraRadera
 4. charlotterudenstam24 juni 2012 14:27

  Hur kan du visa att du är en Homo Amorus - en kärleksfull människa?

  SvaraRadera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item