charlotterudenstam

Passion väcker känslor (uppenbarligen)

Jag är fortfarande passionerad! YES! I går var en omtumlande dag. Jag fick så många rosor för radioprogrammet om Passion. Och så fick j...

Jag är fortfarande passionerad! YES!


I går var en omtumlande dag.
Jag fick så många rosor för radioprogrammet om Passion.
Och så fick jag en del ris också.
Passion väcker uppenbart känslor.

Blir du den nya Malena Ivarsson nu? Eller Maj Fant, kanske? Eller...?
Buden var många i går kväll när jag träffade min älskade grupp kvinnor som alla var så glad för min skull. För att jag hade vågat tala personligt om passion i radio.
Flera av dem hade följt mina öden och äventyr på min Facebooksida och på Sveriges Radios chatt. Det fanns en viss förvåning över en del bittra och skambeläggande tillmälen jag fick av somliga människor på SR-chatten, men det allra viktigaste var glädjen... och fler kommentarer som följde var - både av mina vänner och i flera varianter på nätet i går:

– När är det dags för tevesoffan?
– Vilken underbar röst du har!
– Du borde ha ett eget program i radio!
– Du är så fantastiskt modig.
– Du ÄR en förebild.

Och ja, jag är en förebild, jag vågar vara en förebild. Jag tycker det är så otroligt viktigt att verka för mer kärlek i världen, både bokstavligt och bildligt. Jag önskar fler passionerade människor, fler uppfyllda av sin livskraft, fler som vill och vågar göra gott! Fler som ser till längre än sig själva.

Att berätta om mig själv och mitt passionerade liv är inget självändamål. Som jag ser det är jag en person som har modet att göra det. Jag har möjligheten att tala om det, utan att darra allt för mycket. Jag har möjlighet att vara en förebild. Så därför tar jag det jobbet. Och jag använder mig själv som exempel. Jag tror att många kan spegla sig i min historia, eller får hjälp att förhålla sig till sig själva. Somliga blir arga över det jag säger … och det är helt upp till dem. Jag talar utifrån kärlek. Jag står stadig när jag talar. Jag känner mig helt grundad i vad jag säger. Och jag menar att detta är viktigt. Jag menar att en del av detta är politik och ja, också något ändå större. Det är med kärlek och goda relationer mänskligheten kan överleva. Inte med hjälp av krig, rädsla och skuld- och skambelägganden. Jag fick möta båda sidor i dag och jag kan andas igenom det. Var och en äger sitt - oavsett om det är kärlek eller rädsla.

Jag har samlat de kommentarer jag fick i går. Den här dagen är alldeles fylld med möten och jag ska strax ge mig av - därför får jag fylla på senare. Men jag vill skicka med några kommentarer som fyllde mitt hjärta.
“Tack för att du finns och är en sådan inspirerande människa som hjälper många människor. Du bidrar till att utrota en stor mängd lidande och att utvidga mängden lycka här på jorden! Det är det mest värdefulla jag kan komma på att man kan göra som människa.. allt går ut på att utrota lidande enligt mig. Jag är glad att just du har hittat nyckeln till din kapacitet och lyckas använda den så effektivt!”

Jag är alldeles berörd... eller vad man ska säga... din beskrivning och dina ord träffar rakt in. Var tvungen att ta några citat att återgå till senare. Tack för ditt mod! För att du inspirerar och öppnar upp för insikter gång på gång.

Wow Charlotte ...vilket program ♥♥ Så mycket visa, kloka kärleksfulla, passionerade budskap... Kul att jag kunde lyssna och visst är du en förebild.. som programmet så fint avslutades med .. Snart är du i TV med.. och det behövs ♥♥♥♥

Passionerad hetta på SR.
Är verkligen en mogen passionerad kvinna med sexlust, mod och ett stort hjärta så farligt? Vad är det som är så skrämmande med oss kvinnor som har en hunger på livet och vill leva livet, inte överleva dagen? Vad är det vi hotar? Vi är ju rösten för det alla drömmer om. Kvinnor träd fram och ta plats! Män, hylla oss kvinnor för detta!
Missa inte Charlotte Rudenstam. Gå in och lyssna på programmet och läs kommentarerna på hennes FB efter deltagandet i Radio P1 Tendens idag. Hon har satt fyr på alla de oanvända sängarna i Sverige verkar det som. Bra jobbat Soul Sister. Passion är livgivande! Du är inte ensam! ♥

Apropå sura kommentarer på SR-chatten:

Är inte förvånad, Charlotte :) Utanför din omgivning är det du arbetar med provocerande. Du är ju kvinna också, bevare mig väl;) Om du riktar dig mot så kallat vanligt folk, och inte bara människor inom den alternativa kretsen, får du nog räkna med liknande synpunkter - inte sällan lågt formulerade. Många tycker att detta är privat. Det tycker jag också - jag skulle kunna skriva om ämnet men inte använda min egen person offentligt som du är generös nog att göra. Var skulle vi befinna oss om inte kvinnor som du och dina föregångare var så modiga? Det är också ett känsligt ämne, med mycket frustrationer som någon skriver i tråden... Men du - även de irriterade lysnnarna var tydligen intresserade. 1-0 till dig! Hoppas de gör något mer av vad de hörde än gnällde av sig. Stooor kram!

PS: Och viktigast av allt. Jag har fått aktivt stöd av mina barn! Det känns helt underbart. För jag inser att det inte alltid är lätt att ha en mamma som talar om sex, lust och passion. Jag älskar er kära barn! Oändligt mycket.

PPS: Jag fick flera nya vänner på Facebook, flera följare på Twitter (lustochliv), flera böcker sålda, och så massa kärlek. Tack alla för det!

Related

världen 8438059138744181812

Skicka en kommentar Default Comments

 1. Jag är så stolt över dig! Lycklig över att kunna kalla dig min Soul Sister. Njuter av dina framgångar. Gläds med dig. Tror på dig. Vet att du är viktig och att din röst behöver höras ännu mer!
  Kärlek i överflöd till dig! <3

  SvaraRadera
 2. charlotterudenstam12 juni 2012 16:16

  Tack Marie Soul sister... det värmer mitt hjärta så mycket <3 Kärlek <3

  SvaraRadera
 3. Bengt Almstedt14 juni 2012 16:58

  Tårarna rann på mig när jag lyssnade, jag vet inte riktigt varför, men det är väl det att passionerade människor väcker känslor hos de som lyssnar.

  SvaraRadera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item