charlotterudenstam

Har du varit med om uppvaknandets rytande?

Detta är en symbolisk berättelse som handlar om när vi upptäcker vår egen kraft, när vi vaknar ur sömnen, när vårt verkliga jag föds. ...Detta är en symbolisk berättelse som handlar om när vi upptäcker vår egen kraft, när vi vaknar ur sömnen, när vårt verkliga jag föds.
Läs och njut.
Och fråga dig sedan: Är du en get eller en tiger?


Det var en gång en tigrinna som skulle föda. En dag när hon var ute och jagade stötte hon på en hjord med getter. Hon började jaga och trots att hon var höggravid lyckades hon döda en av dem. 
Men jakten gjorde att förlossningen kom igång. 
Och tigrinnam dog precis när hon fött en liten tigerkille. Getterna, som sprungit i väg, kom tillbaka när de kände att faran var över. 
När de närmade sig den döda tigrinnan, upptäckte de den nyfödda tigerungen, adopterade den och lät den följa med flocken.
Tigerungen växte upp tillsammans med getterna och trodde att han också var en get. Han betade som de gjorde och åt bara gräs. Han betedde sig som en get på alla sätt. 
Men inom honom bultade ett tigerhjärta. 
Allt gick bra tills en gammal tiger en dag närmade sig hjorden och dödade en av getterna. De andra getterna sprang sin kos så snart de såg tigern närma sig. Men vår tigerget fann ingen anledning att springa iväg, eftersom han inte vädrade någon fara. 

Trots att den gamla tigern var en veteran som jagat mycket, hade han aldrig blivit så chockad som när han mötte den unga tigern. Han visste inte vad han skulle tycka om denna fullvuxna tiger som luktade som en get, betade som en get och betedde sig som en get. 
Han tog tag i den unga tigerns nacke och släpade honom till närmsta vattendrag. Där lät han den unga tigern titta på sin egen spegelbild. Men den unga tigern reagerade inte särskilt på vad han såg, spegelbilden sa honom ingenting. Han såg inte att han liknade den andra tigern. Det gjorde den gamla tigern frustrerad. 
Så han släpade tillbaka honom till platsen där den döda geten låg. Han slet loss en bit getkött och tvingade in det i den unga tigerns mun.Vi kan gissa oss till hur chockad den unga tigern blev. Först försökte han spotta ut det råa köttet. 
Men den gamla tigern hade bestämt sig för att visa den unga tigern vem han verkligen var, så han gav sig inte förrän den unga tigern hade svalt lite av köttet. 
När han var säker på att han hade gjort det, gav han honom en bit till. Och den här gången hände något annat. 
Den unga tigern smakade på det råa köttet, det varma blodet och åt njutningsfullt upp köttbiten. 
När han hade slutat tugga sträckte han på sig och röt kraftigt. 
Det var en vildkatts rytande. 
Sedan sprang de båda tigrarna tillsammans in i skogen.

Texten är ett utdrag ur min bok Ingen skam i kroppen.

Related

medvetenhet 1074754456150849363

Skicka en kommentar Default Comments

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item