charlotterudenstam

Sexualitet är så mycket mer än penetration

Ibland funderar jag på vilka föreställningar vi har kring sex. Och jag märker att det finns liksom två poler. Där den ena polen är det öve...Ibland funderar jag på vilka föreställningar vi har kring sex.
Och jag märker att det finns liksom två poler. Där den ena polen är det översexualiserade samhället och den andra är det sexfientliga.
Själv lever jag i det sexpositiva samhället och önskar att fler befinner sig där.

Jag är medveten om att det finns en sexualisering i samhället. Det finns fortfarande företag som tror (och ibland lyckas) sälja bilar, korv, eller tapetklister genom att ha med halvnakna tjejer i reklamen. Det finns alltså en objektifiering, oftare av kvinnor än av män (fast här sker en omsvängning, allt fler män objektifieras också.)

Det som - åtminstone enligt myten - är det som säljer bäst på nätet är olika former av sex. Från sexuella tjänster till filmer, bilder och sexleksaker. Unga fattiga människor tvingas till prostitution, genom trafficking, en människohandel som mest drabbar unga flickor, men även en del män. 


Våldtäkt och annat sexuellt våld används metodiskt som krigshandlingar på flera håll.


När människor blir objektifierade, när de utsätts för övergrepp, kränkningar eller traumatiserande underordning (här tänker jag barn som blir utsatta av människor de är i beroendeställning till), så får det en motrörelse. (Eller så har den funnits där hela tiden.)


Då vaknar puritaner, mörkermän, allmänt oroade människor. Det kan handla om personer som med Bibeln eller Koranen i handen fördömer sexualitet, det kan vara de som själva inte har så bra kontakt med sin sexualitet, det kan vara de som själva varit med om saker som de vill begrava djupt ner i glömskans brunn och som väljer att projicera ut sin frustration på dem som gillar sex. Det finns de som ser livet som en grottekvarn där njutningen inte har någon plats och där sexualitetens enda syfte är att avla fram nya gudfruktiga generationer.
Och så finns det naturligtvis allt det andra. 


Allt från tonåringen som nyfiket upptäcker sin sexualitet, till det äldre paret som njuter av närheten och kåtheten till varandra... alla som vågar njuta av sex, som vågar utforska det sexuella landskapet, så prövar sig fram, utan att döma vare sig sina egna försök eller andras.


Det är så lätt att falla för att vara inom normen - men vad är normen i dag? 
Är det fortfarande missionären på fredagskvällen i den heterosexuell, helst legaliserad, relation?
För mig är det inte längre så - och jag vet inte om det någonsin har varit riktigt så. Alltså, jag har så svårt att förstå att ett slags kärlek, ett slags sex, skulle vara det bästa... eller det enda rätta.Jag har svårt att förstå dem som kastar sten på samkönat sex, på sex mellan flera, på dem som gillar att kittla sinnena, på dem som är asexuella... eller vad det vara månde.
Och jag önskar en ökad öppenhet, en ökad nyfikenhet, en värld där allt från tantra till kink är okej - bara de inblandade själva säger ja.


Det är ett av skälen till att jag är sexsibilitycoach. Det är ett av skälen till att jag skriver om sexualitet på min blogg. Det är ett av skälen till att jag har skrivit boken "Ingen skam i kroppen - frigör din sexuella kraft." Det är ett av skälen till att jag väljer att kalla årets adventskalender för “Sex med universum” - för jag vill visa att sex kan vara så mycket mer än in och ut. Så mycket mer.


För dig som är nyfiken på sexualiteten i dig, men som först vill glänta på dörren och öppna för kramar, dans, närhet med kläderna på - så är sexsibilitykvällar ett bra alternativ. På fredag finns chansen både i Malmö (med Alexander och mig) och i Stockholm med Lars Maria och Amara.För dig som vill öppna för mindre skam och utforska dina gränser, för dig som inte är riktigt mogen för “sexkurs” - så är vår kurs “Vägen till 100%” ett bra alternativ. Redan till helgen 1-2 december. I Malmö. 
För dig som är mer än nyfiken och som vill utforska sexualiteten på djupet rekommanderar jag varmt sexsibilityutbildningen. Där du tillsammans med andra nyfikna, öppna, sexpositiva människor möter välrenommerade lärare från flera länder. Start 20 februari i närheten av Varberg. Ett år, nio förlängda helger, och en massa upplevelser utlovas.

Och för dig som är allmänt nyfiken rekommenderar jag att följa min adventskalender, Sex med Universum, som startar på lördag, 1 december.

Related

världen 3055010454860812236

Skicka en kommentar Default Comments

 1. Charlotte, Skall bli kul med din adventskalender. En överraskning varje dag!

  Spännande med din sexibilty träning. Jag tror att det finns alltid möjligheter att utveckla relationen. Samvaron blir allt mer intressantera med med kvinna ju mer vi skalar av oss våra mentala klädlager. Den fysiska nakenheten och närheten förstärks av ju mer själlsligt öppna vi blir mot varandra. Sen tycker jag att "in- och ut-andet i missionär" med min kvinna är något jag längtar till väldigt ofta

  SvaraRadera
 2. Rekommenderar för orgasm!
  Kamagra intimleksaker.se
  Sexleksaker intimleksaker.com

  SvaraRadera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item