charlotterudenstam

Nästan all oro dog bort

Jag vaknade tidigt i morse. Tankar som snurrade i huvudet. Saker som ska hinnas med. Vettiga svar som ske ges. Aktiviteter som ska planera...
Jagvaknade tidigt i morse.
Tankar som snurrade i huvudet.
Saker som ska hinnas med.
Vettiga svar som ske ges.
Aktiviteter som ska planeras.
Tja och en stund före sex var det bara att inse att dagen verkligen hade börjat.
Med den där oron som pickade lite här och var i kroppen.

And then the magic happened.
Alltså, jag vet ju att det är så, och ändå kan jag ibland ha sånt motstånd. Ibland tänker jag att jag kan låta bli. Ibland tänker jag att det inte har någon egentlig funktion, att det är något som jag bara har hittat på.
Men i dag är en av dessa dagar då jag verkligen känner att meditation hjälper mig. Jag är värd 15 minuter i vaken stillhet varje morgon. Och den stunden ger mig faktiskt kraft för resten av dagen.
Och jag är glad för att orosdelen i mig inte tog över.
Det fanns ett styng av dåligt samvete också. Jag jobbar för det mesta, men i går checkade jag ut - nästan hela dagen, inte riktigt hela. Jag satt framför teven och kollade på en lysande serie på SVT Play. Den franska Gengångare (Les Revenants). Om det inte hade varit för att min dotter talat så lyriskt om den, hade jag aldrig fått för mig att titta. Titeln avskräcker mig. Men så var det … annorlunda... döda människor kommer tillbaka... de är relativt unga... de är som de var när de dog... och de är inte skrämmande... men vi undrar varför de kommer tillbaka... och mystiken tätnar vartefter. Flera timmar tittade jag i går (sex avsnitt under helgen, alla som finns just nu på SVT Play). Det var så häftigt att bara låta mig svepas med i detta... och samtidigt började något gnaga i bakhuvudet. “Här sitter du och roar dig, du borde minsann...” Men jag fortsatte. Och jag tillät att oron låg kvar.
Och nu, efter meditationen, är det mesta av oron upplöst. Ja, det är mycket att göra nu. På onsdag morgon startar jag projektet 21 meditationer... och det är en del pyssel med det. Och så en massa annat förstås.
Vad sätter igång din oro?


Jag deltar i projektet #blogg100, detta är andra inlägget i utmaningen.

Related

sexualitet 2750456984101087490

Skicka en kommentar Default Comments

  1. Oj massor av saker sätter igång "orosmagen", men snurret brukar vara värst på morgonen som du säger. Världens allt elände, hemska artiklar, tweets, dokumentärer, allt sånt triggar mig. Man får ha sina stragegier och "öar av hopp". Tack för fin blogg! Vh Elin

    SvaraRadera
  2. charlotterudenstam29 januari 2013 08:27

    Tack Elin, varje gång någon berättar att de får något slags nytta av min blogg, så värms mitt hjärta. <3

    SvaraRadera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item