charlotterudenstam

… ja så skapar vi det själva... One billion rising #blogg100

Jag har skrivit på bloggen flera gånger om One Billion Rising . Jag tycker att idén är så fantastisk. Att dansa för att visa att vi inte...
Jag har skrivit på bloggen flera gånger om One Billion Rising.
Jag tycker att idén är så fantastisk. Att dansa för att visa att vi inte längre accepterar våld och sexuellt våld mot kvinnor.
Eve Ensler menar att detta är den enskilt största frågan i världen just nu.
För vad skulle hända om kvinnor slapp våld ( det drabbar var tredje kvinna) och vad skulle kvinnor kunna uträtta om det slapp vara rädda. Väldigt mycket!
Och One billion rising är ett viktigt steg.
Men jag tänkte inte så långt som till att jag skulle kunna vara med och arrangera ett event i Malmö. Nu sker det. Amazing.

I söndags skrev jag återigen om One billion rising på bloggen. Jag kunde med glädje säga att det skulle ske åtminstone två events i Sverige. (Nu på morgonen finner jag 13 svenska events.) I en kommentar på Facebook fick jag reda på att det är fler på gång... och någon kläckte idén om att vi kunde ordna något också i Malmö. Jag sa javisst. Jag fixade ett event på Facebook, jag anmälde eventet på V-days hemsida. Och Carina Halvardsson började ta kontakter för att ordna det praktiska. 


Ett och ett halvt dygn senare har närmare hundra personer sagt att de kommer eller kanske kommer på eventet. Alexander har fixat ljud och en lokal där vi kan dansträna i morgon eftermiddag. Ännu har vi inte löst frågan med el till ljudet.


Men det är så häftigt. Det sprider sig som en löpeld. Evenemanget delas till höger och vänster (jag har aldrig varit med om att skapa ett event på Facebook som har delats av så många). Och det bara fortsätter.


Jag vet inte varför det inte slog mig tidigare att jag kunde vara med och arrangera - och det hade naturligtvis varit lite smidigare om idén hade kommit tidigare - men det är skitsamma nu. Det känns helt fantastiskt underbart att det är så många som engagerar sig för att kvinnor ska slippa våld och sexuellt våld. Bland dem som kommer är de flesta kvinnor, men vi hoppas på att det kommer många som “älskar kvinnor” också. För denna manifestation är viktig. Det är ett sådant slöseri med kvinnokraft om vi trycks tillbaka av rädsla för våld.


Jag tillhör dem som har utsatts för sexuellt våld. Jag gick omkring i en skambubbla i åratal över det. Jag vågade inte ens förstå att det hade hänt. Att jag blev våldtagen tyckte jag var mitt fel, jag borde ha skrikit högre, och jag vågade inte ta in att det var vad som faktiskt hade skett. Jag har många många medsystrar som har blivit utsatt för sexuellt våld - och betydligt grymmare än det jag varit med om. När våldtäkter används systematiskt som ett vapen i krig blir jag 

illamående. 
Och det är dags att bjuda in till ett alternativ. 
Till att dansa för vår frihet. 
Dansa för kraften i oss. 
Ta tillbaka vårt värde.

Så är du i Malmö, kom gärna till Triangeln i morgon kl 17.30. 

Var med i en manifestation som sker över hela världen, i mer än hundra länder, just i morgon, på V-dagen... som i detta fall kan utläsas både som Alla hjärtans dag och som vaginadagen.

Kärlek och ljus
Charlotte


Jag delar i bloggutmaningen #blogg100. Detta är dag 17.

Related

våldtäkt 2620984412754740705

Skicka en kommentar Default Comments

 1. Ja - visst är det fantastiskt roligt att bara AGERA på en ingivelse!
  Jag var med om samma resa förra våren med Dance Walk Sweden. :-)
  You rock - V-day, here we come!

  SvaraRadera
 2. Veronique Fantastique13 februari 2013 18:50

  Älskart!!

  SvaraRadera
 3. Själv ska jag dansa till Disco på Doc Lunge ikväll i Varberg :)
  https://www.facebook.com/events/407460219347930/

  SvaraRadera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item