charlottecronquist

Det är viktigt att fira framgång... och njuta av den.

Oj, vad jag har - vad vi har - vuxit denna vår! Jag sitter mitt emot Rasmus Carlsson i en två timmar lång screeningsession. Vi ska ...


Oj, vad jag har - vad vi har - vuxit denna vår!

Jag sitter mitt emot Rasmus Carlsson i en två timmar lång screeningsession.
Vi ska avgöra om jag är motiverad nog att bli en del av hans Mastermindgrupp.
Närvaron är intensiv och jag kommer ur rummet med nya insikter. Det känns rätt skönt.
Fyra månader senare sitter jag tillsammans med Inga-LillLellky, Helena Roth, Wivan-Kristina Sandberg och Rasmus på Nyrups Osteria och summerar våren med gruppen.
Under vår framgångskonferens hinner det komma allt från skratt till tårar – precis som det blir när människor känner sig trygga med varandra.
Helena, Inga-Lill och Wivan.

Tänk dig följande: En liten grupp människor träffas på samma tid, på samma plats, varannan vecka under en termin. Syftet med gruppen är affärsutveckling. 
Till varje möte tar varje deltagare med sig varsin fråga. 
Syftet är att dela mig sig till varandra och att flera vet mer än en. 
Dessutom blir det ett sätt att få nya perspektiv och att det sker inom en trygg ram, där alla vet att de får ungefär lika mycket tid för sina egna frågor.

Ungefär så går det till i en Mastermindgrupp, ett koncept som är inspirerad av Napoleon Hill, han som för 75 år sedan skrev ”Think and grow rich”. (Han skrev urtypen för en självhjälpsbok, så där ett halvt sekel för de flesta andra.)

Vår grupp blev lite mindre än planerat. 
Det var vi fyra och så med Rasmus som samtalsledare. 
Vi har hunnit stöta och blöta massor med frågor som rör affärsutveckling. 
Men vad som också hänt är att vi gått djupare. 
Wivan-Kristina Sandberg.
Att vi mött de stora livsfrågorna. 
Att de yttre frågorna ibland försvunnit, för att livsfrågorna blivit viktigare. 
Att ställa frågor om livet blir mer personligt och skapar rum för personlig växt och det är en av de viktigaste sakerna vi gjort de tre timmarna varannan vecka.

Det har också varit väldigt inspirerande att se att någon annans fråga kan ge svaret till egna frågor.

Det har också varit så fantastiskt att se vilken kompetens som finns i en så liten grupp. Att se var och en lyfta med sina affärsidéer, ta nya steg i sin business – och dessutom som människor.
Det blir nästan magiskt.
Frukost á la Wivan.


Wivan-Kristina som skapat varumärket Green Boost och nu börjar frälsa världen med smothiesar och läcker nyttig vegetarisk mat.

Helena Roth som vill förändra världen, bidra med sina tankespjärn och som använder konceptet Skolvåren som ett konkret sätt att göra det.

Inga-Lill Lellky som har gått all in i det fantastiska projektet Cancerkompisar, som handlar om att stötta anhöriga till personer som har eller har haft cancer.

Och så jag då, som nu vet att jag ska föreläsa mer… att jag ska tala påklätt om sexualitet och visa världen att jag är 100% Charlotte.

Parallellt med oss har givetvis maestro, vår supercoach Rasmus Carlsson utvecklats i rollen som coach. En man som ser vad tankens makt kan innebära, som litar allt mer på sin intuitiva förmåga och som med sina enkla – och ibland burdusa – frågor – lockar fram de sanna svaren hos dem han coachar.

Så vi valde att avsluta våren med en dygnskonferens på Nyrups Osteria. 
I nedtaggat tempo och med plats för njutning av lokala ostar, den fantastiska naturen runt Nyrup (en variant av paradiset) och så, för min och Wivans del, ett sent kvällsdopp i den nästan brännheta bubbelpoolen.

Och jag känner att jag tagit fler steg närmare den vision jag såg för mig i mitt allra första coachingsamtal med Rasmus, när jag ännu inte hade någon aning om vad en Mastermindgrupp kan innebära.


Nyrup - paradisiskt.

Related

Wivan-Kristina Sandberg 7599425159978872920

Skicka en kommentar Default Comments

 1. Fantastisk berättelse och "sammanfattning". Även om vi som varit där och varit med vet hur svårt det är att just sammanfatta denna våren tillsammans. Kram!

  SvaraRadera
 2. charlotterudenstam10 juni 2013 kl. 09:22

  Å tack Wivan <3

  SvaraRadera
 3. <3

  Det har verkligen varit en ynnest att få vara med på denna resan, tillsammans med er alla. Tack för din underbara summering!

  SvaraRadera
 4. charlotterudenstam11 juni 2013 kl. 14:24

  Tillsammans är vi oslagbara <3

  SvaraRadera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska livet mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

prenumerera

100%-podden

Leta i den här bloggen

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

item