charlotterudenstam

Du har chans att göra en forskningsinsats - om sex och andlighet - ta den!

Hur är det nu - vilken slags upplevelser kan vi få av sex och vad kan dess upplevelser bidra till i våra liv? Det vill Camilla Wahlsten ...


Hur är det nu - vilken slags upplevelser kan vi få av sex och vad kan dess upplevelser bidra till i våra liv?
Det vill Camilla Wahlsten veta mer om.
Det känns bra att det forskas inom detta område, så blir det svårare för dem som är skeptiska till exempelvis sexsibility, att hävda att det såna som jag talar om bara är flum.
Så bra att detta område börjar beforskas!


Carina Wahlsten pluggar psykologi och arbetar just nu med en uppsats om sex och andlighet.
Nu har hon behov av fler personer som besvarar hennes enkät - och du kanske är en av dem.
Hon har redan gjort en studie som hon beskriver så här:


"Relationen mellan sexualitet och andlighet har länge varit ett tabubelagt ämne inom såväl psykologin som i samhället i stort. Enligt aktuell forskning finns det dock anledning att trotsa denna motvilja. Syftet med studien var att undersöka om oandliga och andliga individer samt män och kvinnor skiljer sig åt vad gäller sexuell tillfredsställelse och sexuella behov samt effekten av mindfulness. Studien utfördes genom en delvis egenkonstruerad webbenkät för att mäta sexuell tillfredsställelse, andlighet och sexuella behov. Studien omfattade 213 deltagare varav 105 andliga, 76 män och 117 utövare av mindfulnessbaserade aktiviteter. Resultatet visade att andliga skattade högre på andlig sexuell tillfredsställelse samt andliga sexuella behov. Vidare värderade kvinnor generellt kvantitativa aspekter såsom tidpunkt för samlag och orgasmfrekvens samt fysisk tillfredsställelse högre än män. Deltagare som utövade mindfulness skattade högre på andlig sexuell tillfredsställelse samt upplevde mer närvarande sex. Deltagarnas kommentarer belyser en ännu sparsamt vetenskapligt utforskad dimension av sex vilket diskuteras."

(Och vid tillfälle ska jag skriva om den, men nu, handlar det alltså om att du kan bidra till forskningen.)

Och här är inbjudan till att själv delta:


Hej! Jag heter Carina Wahlsten och skriver magisteruppsats i psykologi vid högskolan gällande en viss typ av sexupplevelser. Enkäten nedan är ett försök att förstå detta fascinerande ämne. Jag skulle vara mycket tacksam om du deltar.  Att vara med är förstås frivilligt och anonymt.


Related

tabu 1628784412037803894

Skicka en kommentar Default Comments

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item