charlottecronquist

Nu håller jag boken "100% Charlotte! i famnen.Det är något speciellt det där med att skriva böcker.
Ännu speciellare blir det att få boken i handen, att stryka över omslaget, att bläddra i den, att lukta lite på den och att känna att detta har jag skapat.
100% Charlotte är verkligen min bok, mitt projekt, från början till slut.
Jag är författare, redaktör och förläggare, allt i ett (även om jag fått hjälp med formgivning och omslagsbilder).

Igår ringde det intensivt på dörren. Ett par hårda knackningar också. Det kändes varken som en vän eller en klient... jag sa till Alexander... det är kanske boken som kommer.
Och det var det.
Nu är vår hall belamrad med bokpaket. En härlig och pirrig känsla. 
Och jag jobbar för högtryck för att förbereda bokens möte med världen.

Boken har haft några få provläsare och jag bad dem att beskriva sitt möte med boken. Deras kommentarer gjorde mig nästan överväldigad.

Hör bara:


”För mig är 100% Charlotte en oerhört viktig bok. Den är viktig eftersom den handlar om den briljanta, underbara och begåvade person som jag och alla andra kan välja att vara. Boken gjorde det så tydligt för mig att det är ett val som alltid står öppet för mig förutsatt att jag har modet att omfamna såväl mitt ljus som mina mörkaste rädslor. Charlotte inger hopp och visar, genom att generöst dela med sig av sitt eget liv, hur det är möjligt att ta mitt inre ledarskap och bli 100% jag.”
Åsa Lindén”Jag är i grunden tveksam till konkreta råd, som jag brukar kalla för kokbokspsykologi, men Charlotte sopar mattan med sina böcker! Hon flyttar fram positionerna för liv- och lustutrymmet, på nåt vänster. 100% henne själv får mig att våga mer! Nån procent i taget! LÄS DEN! NU TYP! ”
Jill Taube, psykiatriker


”100% Charlotte är en väldigt avklädd och naken berättelse om en livsresa som jag tror många borde göra. Utan bortförklaringar och med en rak beskrivning om de känslor och tankar som uppstår i det som är livet, och som vi inte riktigt får lära oss hantera. Först i efterhand förstår man vad som egentligen hände, varför det hände. De små avsnitten avslutas med en direkt fråga till läsaren som manar till eftertanke. Så lägger man sitt livs pussel bit för bit. ”
Camilla Kihlén”Det var en lite omtumlande känsla att läsa kapitel för kapitel... Vissa kapitel berörde mig mer, andra lite mindre. Det om sårbarhet fick mig att gråta lite, precis samma känsla inför sina växande barn har jag och har haft. Jag vill gärna ha boken att kunna ta fram då och då och hämta styrka ifrån. Den är väldigt bra skriven med ett språk som håller mig fast hela tiden då jag läser. Är övertygad om att den kommer att bli omtalad, uppskattad och kommer att beröra många läsare. Man kommer också att känna skamkänsla, att bli avslöjad upp o ner för hur feg man är i vissa situationer och i vissa relationer, att man borde men inte vågar stå upp för sin åsikt och för den man faktiskt vill vara (100 %). ”
Ylva


Jag är verkligen såå glad över att min bok, som jag börjar kalla en reflektionsbok, ger den här typen av kommentarer. En annan läsare sa: "Detta är en riktig bladvändare..." Till saken hör att, vid sidan om Åsa, så är de andra läsarna personer som jag är vän med på Facebook, men som inte känner mig särskilt väl. Jag la helt enkelt ut en fråga på Facebook och frågade rakt ut om någon ville provläsa. De första som svarade fick manuset... 

Flera aktiviteter är planerade för boken. Det första är en smygpremiär i Malmö, på Poeten på hörnet den 12 februari. Det är en rätt liten lokal, och vill du garantera att du får en plats, gå in på min webbshop och betala en symbolisk summa - eller betala för boken till specialpris och få den i handen vid boksläppet.

Själva releasefesten sker i Stockholm på Alla hjärtans dag, på eftermiddagen. Lokalen är inte helt spikad än, jag återkommer om plats så fort jag vet. Är du intresserad av att vara med kan du skicka ett mejl till mig-

Du kanske redan har fattat att boken egentligen inte handlar om mig - den handlar om dig och din väg mot dina 100%. Jag är bara en vägvisare :)

Här läser jag ett kapitel ur boken:
 

Related

kärlek 5957108368479271830

Skicka en kommentar Default Comments

 1. För mig som har svårt med att läsa en hel bok.......kommer den ut som ljudbok? Skulle vara kul. Lycka til Carina

  SvaraRadera
 2. charlotterudenstam23 januari 2014 07:58

  Hej Carina!
  Jag har inte läst in den - än - men det kan bli så. Om du prenumererar på mitt nyhetsbrev (titta i bloggens "huvud" tredje knappen från höger") så får du löpande information om vad som är på gång i min värld. Tack för lycka-tillandet <3

  SvaraRadera
 3. Väntar med spänning;) känns som om jag skulle bli stärkt av din bok, bara på det lilla jag lyssnat...

  SvaraRadera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska livet mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

item