charlottecronquist

Flashmobb med kramar: Vi är många som vågar komma närmare.

Känslan i går är närmast obeskrivlig. Vi kommer till Klara kyrka strax före halv fem igår. Skulle de 150 personer som sagt att de skull...


Känslan i går är närmast obeskrivlig.
Vi kommer till Klara kyrka strax före halv fem igår.
Skulle de 150 personer som sagt att de skulle vara med i vår flashmobb "Våga komma närmare" verkligen komma.
Och så började det samlas folk.
Stämningen var så hög. Kramarna så många.
Runt oss cirklade människor med kameror.
Redan där kände jag hur oxytocinhalten i blodet höjdes.

De är bara några veckor sedan vi satt en handfull personer tillsammans på Touchcenter och kläckte idén om att göra en flashmobb på temat kramar.
Sedan dess har vi jobbat mycket med att sprida idén till människor. Det ligger mer bakgrundsarbete med att få människor att träffas på två ställen i Sverige samtidigt för att kramas än du kan ana.
I går befinn sig Alexander och jag i Stockholm, medan våra vänner och deras vänner befann sig i Malmö.


Alexander intervjuas av Expressen teve.

Precis klockan fem skulle kramandet starta på centralstationerna i båda städer. Tidigt på torsdag morgon skickade jag ut ett pressmeddelande till en rad medieredaktioner.

Och så är det äntligen dags. Jag står i en grupp kramare och vi börjar kramas, långa kramar, som tar minst tre andetag. Vi sjunker in i kramarna, medan fredagsstressiga Stockholmare stressar förbi. Själva ser vi ju inte så mycket av de andra, eftersom vi är så fullt uppe i att vara närvarande i kramarna.

Idén vi hade var att vi bara skulle kramas en liten stund, men det var som att flashmobben inte ville skingras. Deltagarna ville kramas mer och en del nyfikna kom fram och vill också vara med och kramas. I Stockholm hade den upplöstes först efter ungefär en halvtimme. Det var verkligen en fantastisk känsla att möta och krama alla dessa människor.


Malmö. Samtidigt.

Vi som står bakom det här är Alexander och jag. Vi vill vara med och skapa en mer kärleksfull värld. En värld där vi vågar komma närmare varandra. En värld där det finns plats för närhet och intimitet. En värld av mindre rädsla.
Så temat för flashmobben var just Våga komma närmare. Vi ville skicka ut ett budskap till världen om detta.

Här är ett reportage om kramkalaset i Nyheter i dag. Här berättar engelskspråkiga The Local om flashmobben. Här är ett reportage i Sydsvenskan. Och så här beskrivs det i Skånskan. Här är Expressen tv.

Men det var inte det enda syftet med flashmobben. Vi vill också visa att det finns människor som vi som rent konkret vill vara med och bidra till en värld mer mer kärlek och närhet. 

Det är en av huvudanledningarna till att vi har startat The JoyRide, ett uttryck för att se livet som en berg- och dalbana, där vi vill visa att livet ska få innehålla allt. Både det som känns euforiskt och det som känns superläskigt eller jättetråkigt. Vi vill visa att livet är allt och hur mycket liv du vill leva avgör du själv.

Med Våga komma närmare vill vi, förutom kramarna på centralstationerna, berätta att vi i sommar skapar The JoyRide Experience, fem dagar av upplevelser för dem som vill leva mer, känna mer, uppleva mer och till denna Experience kommer människor från många länder. I Hästveda möts fantastiska workshopledare, volontärer och deltagare för att fira livet och där utgångspunkten är den sexuella människan. 

Med våga närmare visar vi dels på denna möjlighet, men också på att det fram till augusti, då det är dags för det stora eventet, finns många möjligheter att Våga komma närmare. För många av workshopledarna erbjuder kurser, workshoppar, kvällar, samvaro under tiden fram till augusti, där den som vill ha påfyllning av mer liv och mer kärlek kan gå.

PS: Har du fler klipp från medier, lägg gärna länken i kommentarsfältet så kan jag lyfta in dem.

Här bloggar Wivan-Kristina Sandberg om flashmobben i Malmö.

Jag är en del av #blogg100, detta är dag 43.

Related

världen 830698458897709882

Skicka en kommentar Default Comments

  1. Här finns lite fler bilder och klipp från Malmö på min blogg! http://wivansandberg.wordpress.com/2014/04/12/flashmob-som-kramas-jag-var-dar/#more-6372

    SvaraRadera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska livet mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

item