charlotterudenstam

Det som började med en selfie på fittan, blev världens första vaginabåt, slutade i arresten för den japanska konstnären.

Tänk dig en kvinna som lever i ett samhälle med en skambeläggande syn på kvinnokönet. Vad skulle hon kunna göra för att avmystifier...Tänk dig en kvinna som lever i ett samhälle med en skambeläggande syn på kvinnokönet.
Vad skulle hon kunna göra för att avmystifiera fittan?
Den japanska konstnären Megumi Igarashi beslutade sig för att göra en kajak som föreställde hennes egen fitta.
För det slängdes hon i arresten av japanska myndigheter. Efter starka protester från hennes fans – och människor som tycker att yttrandefrihet är en bra grej – så har hon tillfälligt släppts.


Japan är ett märkligt land. Varje år genomförs en statligt sanktionerad kukfestival i staden Kawasaki som lockar tusentals besökare. Uttryck för mäns sexualitet är helt okej.
Men när det kommer till kvinnors sexualitet i allmänhet och bilder av hennes kön i synnerhet, då utlöses något slags moralpanik och man börjar tala om ”obsceniteter” och börjar prata om sedlighet.
Häromveckan blev den japanska konstnären Megumi Igarashi drabbad av den där dubbelmoralen uppger The Guardian.
Igarashi ville alltså skapa en kajak i form av en fitta. Och inte vilken fitta som helst. Hon tog bilder av sitt kön, skickade dem vidare till en 3D-printer, för att sedan kunna tillverkas och båten kunna byggas.

Igarashi har i flera år valt att göra konst på fitt-temat, för att avmystifiera kvinnans kön. Hon säger ungefär så här: ”Innan jag började med det här visste jag knappt hur en fitta ser ut, så dolt är kvinnokönet i Japan.”

Att göra konst som lyfter fram kvinnans sexualitet och kön är inget som Igarashi hittills blivit rik på. Därför har hon fått förlita sig på att människor som gillar hennes konst bidrar ekonomiskt genom crows-funding. Och om jag fattar det rätt var det här sedlighetspolisen såg sin chans. De menade att de inskannade 3D-bilderna var obscena.
Även om det här kan verka som en storm i ett vattenglas, är hennes rättsliga situation allvarlig. Om hon fälls riskerar hon upp till två års fängelse eller 2,5 miljoner yen (närmare 200.000 kr).
Polisen ska ha stormat Igarashis lägenhet och beslagtagit 20 av hennes konstverk.
Konstnären har blivit släppt, men det är ännu oklart om anklagelserna mot henne står kvar.

Vad är det nu som är så farligt med fittan, musen, slidan, snippan, eller vad vi vill kalla livets ursprung?
Titta på bilden av båten - hur kan den väcka så starka känslor?

Related

världen 2329299267804636867

Skicka en kommentar Default Comments

  1. Rekommenderar för orgasm!
    Kamagra www.intimleksaker.se
    Sexleksaker www.intimleksaker.com

    SvaraRadera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item