charlottecronquist

The JoyRide Experience fortsätter.

I går var medier i södra Skåne fyllda med rubriker om att en ”sexfestival” i Skåne inte längre får hyra den plats som varit avtalat s...
I går var medier i södra Skåne fyllda med rubriker om att en ”sexfestival” i Skåne inte längre får hyra den plats som varit avtalat sedan i mars.
Naturligtvis syftade de på The JoyRide Experience – som är en kärleksfestival.
Och ja, det är sant att vi i torsdags morse fick ett mejl från uthyraren om att de har annullerat kontraktet.
Och ja, det är sant att vi inte har gjort något kontraktsbrott och att vi vänligt, men bestämt, jobbar för högtryck för att finna en lösning som känns bra för alla parter.
Vår utgångspunkt är att The JoyRide Experience kommer att ske den 9-14 augusti.

På onsdag eftermiddag blev vi uppringda av en journalist från en Skånetidning. Han ville ha en kommentar till ryktet om att vi inte längre får hyra den plats som varit bestämd i närmare ett halvår.

Vi sa som det var: För en dryg månad sedan hade det varit en diskussion om kontraktet, med att den frågan var löst.

I torsdags morse kom förklaringen till detta samtal: Ett mejl med ett annullationsbesked från uthyraren.

Varje gång medier har uppmärksammat The JoyRide Experience, är det som att rädslan har spridits sig ibland människor som bor eller ska hyra i närheten av den här platsen.

Vi ska ordna ett arrangemang där ett par hundra nyktra, medvetna, kärleksfulla människor får möjlighet att våga lite mer i livet. Vi har bjudit in människor från många länder, personer som är välkända inom sina specialiteter och som ska bjuda deltagarna på sina insikter, i form av workshoppar och samtal. Vi ordnar ett arrangemang där ord som kärlek, frihet, respekt, tolerans, medvetenhet och närvaro är centrala. Jag har i många år varit med om liknande arrangemang och det brukar gå väldigt lugnt till väga och det är fler uppe vid sju på morgonen och qigongar än som är med till sista dansen vid 23-tiden.

På programmet ingår bland annat frigörande dans, frigörande andning, kontaktimprovisation, tantra, föreläsningar om sexualitet och relationer, workshoppar som kan handla om allt från flirt till taoistisk energimassage.  Efter några dagar brukar människor vara lugnare och gladare än annars, de brukar känna att de har mer liv i kroppen. Somliga säger att de varit höga på att vara sig själva i dagar efteråt.

Fantasierna om vad som skulle kunna hända på arrangemang som The JoyRide Experience väcker uppenbarligen rädsla hos somliga. Det intressanta är att det just handlar om fantasier, tankar och idéer, för det är tre veckor tills The JoyRide Experience ska ske och ännu har faktiskt ingenting hänt.

Ett av skälen till att vi ordnar The JoyRide Experience är att bidra till att minska rädsla. Minska rädslan för att vara oss själva, och istället att utforska oss själva, våga känna hela vår livsenergi och därmed kunna förverkliga våra drömmar. En viktig del i de flesta människors liv är sexualiteten och den sexuella energin – och alla är vi frukter av denna energi. Därför är det självklart att den finns med i The JoyRide Experience.

En sak jag ofta funderar på är: Hur mycket fylla, droger, fyllesex och slagsmål är det på helt vanliga musikfestivaler eller stora arrangemang som Malmöfestivalen?

Vi erbjuder något helt annat, en drogfri, kärleksfull värld där det är okej att säga ja till sig själv, lyssna på hjärtats röst och så följa den.

Vi arbetar nu praktiskt taget dygnet runt för att hitta möjligheter och lösningar. Vi har flera öppningar på gång och vi kommer att göra allt vi kan för att The JoyRide Experience blir verklighet den 9-14 augusti.


Du som älskar att vi gör det här arbetet, stöd oss gärna på det sätt du kan.


Ps: Här är ett pressmeddelande om The JoyRide Experience som vi skickade ut i juni. Läs och sprid gärna.

Related

the Joyride 4502738721578280624

Skicka en kommentar Default Comments

 1. Gott att ni fortsätter jobba med och för festivalen, det är viktigt att visa att dessa teman och ämnen är ofarliga och något som är viktigt att vi vågar lyfta. Heja er! Vi ses på festivalen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Wivan! Det är så skönt att känna stödet från kära vänner <3

   Radera
 2. Heja er! Så tråkigt att ni blir bekämpade av människor m fördomar, men hoppas ni kan få styrka att arbeta vidare!!! <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi fortsätter och stödet från omgivningen ger oss ytterligare styrka. Varmt tack <3

   Radera
 3. Fasiken vilket starkt (och tids- och energikrävande) kvitto ni fått på att ni behövs! <3
  Alla energi till dig och hela Joyride!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Aryel, det är verkligen just tids- och energikrävande och om jag bara överlever det här (och det gör jag så klart) så tror jag att kärleksapostlarna, som jag även inbegriper dig i, har spridit mer av det världen behöver: Kärlek <3 Tack för ditt stöd. Kram.

   Radera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska livet mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

prenumerera

100%-podden

Leta i den här bloggen

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

item