charlottecronquist

Jag tillhör den nya mittfåran där medvetenhet är i fokus


Jag tillhör den nya mittfåran.

Jag är en av alla dessa människor som vill verka för en mer medveten värld, mer medvetet handlande, där kärlek och omtanke är grundbegrepp.

Jag både mediterar och äter ekologiskt, jag både kommer i kontakt med djupa dimensioner av mig själv och vill bidra till en hållbar värld. Jag både drar mig undan och vill vara med och påverka så att exempelvis politiken handlar om det som verkligen är viktigt: Hur vi tar hand om varandra och vår lilla planet.

Jag är så medveten om att vi är ömsesidigt beroende av varandra och att det verkligen är dags att vi agerar i linje med det.

Vi är många miljoner som tänker ungefär som jag.
Jag har längtat efter den dag då det jag gör och står för inte längre avfärdas som ”new age” eller andligt flum. Jag har längtat efter den dag då fler börjar förstå att det jag verkar för faktiskt är en sjyst framtid för mänskligheten.

Jag läser en lång artikel i Huffington Post som får mig att jubla. För jag tillhör gruppen ”the new mainstream”. Vi är många och vi blir snabbt fler. Ett av våra ledord är medvetenhet – och den kan användas både för att läka oss själva och för att bidra till smarta lösningar för världen. Jag rekommenderar dig att läsa hela artikeln – och att reflektera om du också är en del av denna nya mittfåra.

Jag har sett den här rörelsen de senaste femton åren. Hur många människor verkar under ytan, hur de går på kurser och utbildningar, hur de mediterar, blir medvetna, gör sjystare konsumtionsval. Där de börjar lyssna till sina egna röster och följer dem, snarare än räddhågset frågar sig: ”Men vad ska andra säga?”

Jag har sett hur företagsledare gått kroppsterapikurser, sexkurser med andlig vinkling, yogakurser, hur de har mediterat, ägnat sig åt frigörande andning… och sedan tagit med sig det nya djup som detta har gett deras liv, in i sina verksamheter. Mer sällan har jag sett att de sagt rakt ut varifrån denna nya medvetenhet kommer, eller det nyinslagna livsspåret beror på. Rädslan för vad omvärlden ska säga eller tycka, rädslan för att bli dömd som konstig, som flummare har gjort att dessa rum blivit sprängfyllda av sökare, men där det ganska ofta saknats modet att rent ut säga: Detta är viktigt för mig, detta är vad jag tror på, detta är vad jag vill verka för, detta är vad jag är.

Det är verkligen inte konstigt, för vi lever i ett samhälle med mycket rädsla för det okända eller annorlunda och där automatreaktionen är att förkasta eller förlöjliga det vi inte känner igen. Jag vet det. Jag har varit där själv, bland stenkastarna.

Men nu är rummen så många och så fyllda med människor att de börjar sprängas sönder. Överallt finns vi som vill skapa en värld som är go att leva i. Och vi gör det på så många sätt. Jag har ju valt att tala om kärlek, kropp och sexualitet. Men den som zoomar ut och ser mig förbi mitt viktiga budskap om sexuell energi, kommer också se en engagerad människa, som verkar för kärlek, fred och att vi tar hand om varandra och våra kroppar – genom till exempel medveten konsumtion och att börja fatta beslut som tjänar både planeten och mänskligheten. Alltså det finns ett väldigt djupt engagemang i mig för att bidra till att mina barnbarn har en fin planet att leva på.

Jag möts ju personligen av både jubel och skepsis och det är ganska naturligt. Jag är en av dem som frontar. Som vågar stå där. Som är mindre rädd för vad andra ska tänka än de flesta. Som får ta lite smällar – och som därmed gör det lite lättare för dem som kommer i mitt kölvatten.

Jag är en komplex människa. Jag kan både tala om kärlek och om ledarskap. Jag kan skriva texter om forskning, sociala medier eller skriva personporträtt. Jag kan coacha kvinnor i relationskriser. Jag kan stå inför en grupp och tala om hur man möter journalister på ett bra sätt, eller om hur det var att skriva ”Ingen skam i kroppen” – och tusen andra saker. Men det som är gemensamt för allt mitt arbete är att jag vill bidra till en bättre värld.

Läs alltså Huffingtonpost-artikeln – och samtala gärna om den och det jag skriver. Det är här verkligen såå viktigt.
Related

världen 777810530414505754

Skicka en kommentar Default Comments

 1. Såååå bra!
  Delade artikeln på fb!
  Den borde alla läsa!
  The new mainstream - den nya mittfåran!
  Inget kan stoppa oss längre!
  Tjohoooooooo!
  :)
  Kraaaam!
  /Lena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjohooo! Tack för delningen och kram till dig med.

   Radera
 2. Då kanske man blir en medelsvensson tillslut.

  SvaraRadera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska livet mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

prenumerera

100%-podden

Leta i den här bloggen

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

item