charlotterudenstam

Sex on the beach är mer än en drink, det kan ge 15 års fängelse.

"Sex on the beach", en möjligen ofarlig drink ... om du inte tänker dig att senare ha sex on the beach...

En kvinna sitter gränsle över en man på en strand i Florida.
De blir bevittnade av människor som slöt sig till att de älskade på stranden.
Nu hotar en lokal domstol mannen med 15 års fängelse och båda blir stämplade sexförbrytare.


Straffa dem hårt så att andra inte kommer hit och har sex på våra stränder.


Vad tänker du på när du hör ordet sexförövare eller sexförbrytare? Jag kan tänka mig att du kan få upp bilder av exempelvis våldtäktsmän eller pedofiler. 
Jag tänker då i alla fall inte på ett par som njuter tillsammans på en strand. Men i Florida är det ett allvarligt brott och i detta fall angavs det som en förvärrande faktor att en treårig flicka såg dem.

En av orsakerna till att mannen riskerar den högsta straffsatsen, alltså 15 års fängelse, är att han tidigare är dömd för ett narkotikarelaterat brott. Han borde alltså ha lärt sig att hålla sig inom lagens råmärken.

I mitt stilla sinne undrar jag hur mycket våld den treåriga flickan har hunnit konsumera, bara genom att hänga framför en teve eller dataskärm? Hur har det påverkat henne? Hur kan man ens komma på idén att synen av en kvinna som sitter grensle över en man – och kanske har sex med honom (dock ses inga genitalier på de videofilmer som bifogats vittnesmålen) skulle vara skadligt för flickan? (Så intressant att det är flera människor som passar på att filma paret också…)

Jag läser artikeln i Miami Herald och blir riktigt arg. Att ett förälskat par är så kåta på varandra att de (kanske) väljer att ha sex på en offentlig plats… varför gör vi det till en brottslig handling? Var går gränsen mellan de tillåtna sätten att visa varandra kärlek? Får vi kramas offentligt, pussas, kyssas eller hångla? Är ryska posten en tillåten lek, eller begår vi brott? Om det är någon som tycker att detta är hemskt kanske det skulle räcka med en bot? I Sverige skulle ett par i samma situation förmodligen ha kunnat dömas för sexuellt ofredande.

Steget från ett eventuellt ofredande, till ett allvarligt sexbrott, tycker i alla fall jag är långt. Hur kan ett älskande par jämföras med till exempel någon som våldtar barn? Hur kan man ens komma på idén att använda en straffsats som är i paritet med mord i det svenska rättssystemet?

När rättegången nyligen ägde rum, slog juryn, efter bara en kvarts betänketid, fast att paret var skyldigt. Även om domen ännu inte har fallit, är det troligt att mannen får just femton års fängelse.

Åklagaren Ed Brodsky menar att den här rättegången är viktig, eftersom medborgarna ”behöver veta vad som tolereras på offentliga stränder.” Brodsky vill alltså förhindra att älskande par från andra delstater följer det dömda parets exempel och börjar älska på Floridas rena stränder. Genom att sätta åt detta par riktigt hårt, hoppas de stämma i bäcken.

Vad kan bli nästa steg? Att förbjuda låten ”Sex on the beach” eftersom den uppmuntrar till ett brott som kan ge 15 års fängelse?

Här är några rader:

I wanna have sex on the beach
Come on move your body
Sex on the beach

I wanna have sex on the beach
Come on there's a party
Sex on the beach
Come on there's a party tonight


PS: Och jag tänker också på det dömda paret. Vilka framtidsutsikter har de, när de till exempel söker ett nytt jobb och det står svart på vitt att de är sexförövrare.


Bonus: Nu kanske jag begår en potentiellt brottslig handling eftersom jag länkar till en låt som uppmanar till brott. Voilá: Sex on the beach.


Related

världen 5484121927094076149

Skicka en kommentar Default Comments

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item