charlotterudenstam

Fontänorgasmer, för dig som vill njuta mer. Och mer. Och mer.


Hur ska man skildra intensiv njutning utan att utelämna sig själv? Vild&Vanilj har hittat en lösning. I detta sammanhang väljer hon att möta världen som just Vild&Vanilj – no strings attached.

Bland det mest lästa på hennes blogg är inläggen som handlar om fontänorgasmer. Där finns både en rad personliga erfarenheter och några instruktionsfilmer att tillgå.

För den som vill utforska kvinnans möjlighet att spruta, är hennes blogg en guldgruva. Och är du intresserad av att stanna kvar i njutning länge… då är detta ett intressant fält att utforska.


En klitorisorgasm kan lätt göra en kvinna mätt, och bidra till att lusten avtar, medan fontänorgasmer snarare bygger kåthet.Jag sitter med Vild&Vanilj på ett fik på Söder i Stockholm. Vi pratar i tre intensiva timmar. Tidigare har vi mötts på twitter och genom våra respektive bloggar.

Vi har valt helt olika strategier för att möta världen och vi har delvis olika syften med att publicera saker. Vild&Vanilj talar om att skapa kontakt, om att dela med sig av reflektioner och ord hon skrivit i andra sammanhang.

Hon väljer att skydda sin identitet i dessa kontaktytor, eftersom hon skriver mer självutlämnande om sexualitet och sexuella erfarenheter än jag gör. Det är i hög grad hennes eget sexuella liv – eller avståendet från detsamma, som hon skildrar.

Självklart är vi både intresserade av ämnet sexualitet. Vi möts utifrån olika erfarenheter, vi vistas i olika världar, men i bådas är njutning viktig. Vild&Vanilj talar om kåtheten, längtan efter kåtheten och att sex kan vara ett sätt att nå dit. Hon har verkligen reflekterat över de där sakerna.

Jag tror den vanligaste inställningen är att ha sex för att en är kåt, inte för att bli det, och då blir kåtheten något som i praktiken ska ”dödas” genom orgasm eller ejakulation.

Självklart är den andra vägen också möjlig, nämligen att bygga upp kåthet, eller sexuell energi om du så vill, genom att faktiskt ligga. Och där kåthetstillståndet är något som gärna kan få stanna kvar i kroppen länge, inte är något som ska bort.

Samtalet kommer att kretsa rätt länge kring det. Jag önskar att fler kunde välja att uppleva det Vild&Vanilj talar om, nämligen att bygga lust, att tillåta sig att vara i kåthet, att låta älskog ha andra syften än att komma. Till och med så att det känns som efter flera timmars samvaro, så är lusten uppskruvad och utan crescendo kan den stanna kvar i kroppen i dagar. Det är verkligen en mäktig känsla att göra det. Att känna kroppen som på ett plan är tillfredsställd, men inte är nöjd, som önskar mer och som tillåter kroppen att känna en dov känsla av kåthet.


Ett sätt att stimulera detta, för en kvinna, är att träna upp förmågan att ejakulera, att få fontänorgasmer, att squirta, spruta eller vad du väljer att kalla det. Grunden i det är avslappning. Strax innan en kvinna får den typen av orgasm kommer hon att känna sig kissnödig och tror att hon är på väg att kissa på sig. Så för att tillåta fontänorgasmen att komma, måste kvinnan släppa den där idén och tillåta flödet.

Det handlar om att stimulera punkter inuti vaginan. Kvinnan kan själv lätt nå till trakterna kring g-punkten och stimulera till flödesorgasm där. Med hjälp av en annan persons hand, en sexleksak eller en kuk, är det möjligt att stimulera punkter djupare inne i vaginan, som ger ännu starkare sprutorgasmer. De varianter jag känner till är orgasmer som ”föds” kring g-punkten, vid livmodertappen och vid anal stimulering. En kvinna kan flöda vid kraftig stimulering av de punkterna och det är oftast lättast att nå dit med handen, men känner sig kvinnan tillräckligt fri kan hon spruta också under penetration.

Det fiffiga med fontänorgasmerna är att de snarare bygger kåthet än sänker den. En klitorisorgasm kan lätt göra en kvinna mätt, och så kan sexlusten avta, medan alltså fontänorgasmerna i praktiken är tvärtom. Så är du kvinna, testa gärna att välja bort klitorisorgasm ett tag, och se vad som händer med din lust.

Nu tappade jag visst bort vårt samtal, Vild&Vaniljs och mitt möte, men summan av kardemumman är att jag kände mig så glad efteråt och blev inspirerad till att gå in på hennes blogg och börja läsa hennes mer explicita skildringar av just fontänorgasmer. För jag tror verkligen att det finns ett ännu större universum av lust, värt att upptäcka.Här finner du Vild&Vaniljs inlägg om fontänorgasmer.


PS: Nyligen skrev jag en artikel om män som väljer att inte komma – läs gärna den.


Related

sexualitet 8301142490264365274

Skicka en kommentar Default Comments

  1. Jag tycker att det är synd, skamligt och skandal att inte killar och tjejer får lära sig att kvinnor kan spruta och män låta bli att spruta. Det borde ingå i undervisningen, åtminstone på gymnasiet.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är lätt att hålla med dig, Bengt <3

      Radera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item