charlotterudenstam

Fri fredag: En sexuellt frigjord kvinna har lust.

Nyligen stötte jag på ett inlägg av Ev'Yan Whitney där hon går igenom 14 kvaliteter som kännetecknar en sexuellt frigjord kvinna.
Listan med kvaliteter inspirerar mig. Därför ska jag, under vinjetten Fri Fredag, presentera de 14 kvaliteterna på mitt sätt. "En sexuellt frigjord kvinna har lust. 
Hon vet att hennes förmåga att njuta är kraftfull, att den är en håva och hon vet att hennes kapacitet att njuta och känna lust är gränslös
Hon är i samklang med sin lust varje timme på dagen. 
Hon använder det hon känner lust inför som en vägvisare som leder henne till att lära känna sig själv bättre, känna sig stoltare och ta bättre hand om sig själv."


Tillåter du dig att känna lust, längtan och kåthet? Tillåter du dig att låta det pirra i kroppen? Tillåter du din sexualitet att finnas där i ditt liv, som en underström? 

Min upplevelse är att vi lever i ett samhälle som är förvånansvärt sexfientligt. Uttryck för lust ifrågasätts ofta. Lust och kåthet är inget vi ska tala öppet om. 

Men tänk om vi skulle ta och ändra på det? Tänk om det är så att lusten i själva verket är vår inre motor? Vad händer om vi tillåter den att vara på?

Det är fortfarande mindre tillåtet för kvinnor att känna sexuell lust. Det gör att vi inte alltid är medvetna om när vi faktiskt upplever lust. Forskning visar till exempel att kvinnor som tittar på erotiska bilder säger att det inte händer så mycket i kroppen, medan kroppen faktiskt reagerar på bilderna. Det är som att något - kanske skam, kanske programmering - gör att medvetenheten om lusten inte får finnas där.

Öva dig på att känna attraktion


Här är en liten övning du kan göra för att bli mer medveten om din lust - och som kanske också kan bidra till att du lättare känner sexuell lust.

Tillåt dig, när du är ute i vimlet, att lägga märke till människor du tycker är attraktiv, om möjligt möt blicken. Föreställ dig att du har sex med personen, eller att ni hånglar. Lägg märke till vilken respons ditt kön ger på den tanken.

Första gången kanske du inte känner något. Men gör det med jämna mellanrum och du övar upp förmågan att känna lust. Och det är dessutom riskfritt, det är inte meningen att du ska agera på det. Bara känna i detta steget.

Det kan vara så att det kan vara lättare att känna lusten om du regelbundet onanerar. Så om inget händer när du går på stan, testa att onanera först... och lägg märke till vad som sker.

Den enkla övning kan vara ett första steg mot att bli en sexuellt frigjord kvinna.Charlotte Rudenstam är coachförfattare och föreläsare som vill bidra till att du älskar livet. Hon skapar 100%-podden där du möter fantastiska människor som älskar livet.
Författare till  böcker som ”100 % Charlotte – Ta ditt inre ledarskap” ochIngen skam i kroppen – frigör din sexuella kraft”.

Related

sexualitet 5932353256517843356

Skicka en kommentar Default Comments

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item