charlottecronquist

Sexualitet: Ska vi ligga? Ja, om du inte kommer (snabbt).I årets sommarplåga ”Vi får aldrig ligga” sjunger Inte helt hundra:
– Jag lovar det går fort.
Det kanske är skälet till att ni inte får ligga, killar.
För hur kul är det på en skala med tresekunderssex?Feminister triggervarnar ”Vi får aldrig ligga”, kanske för att de ser den som sexistisk. Jag ser ett gäng killar som skämtar om sin oförmåga att komma till skott … och som i låten på alla upptänkliga sätt visar varför de får nej på sina raggningsförsök.

 


Och självklart är det så att snabbsprut inte lockar något särskilt. Jag ser en hormonstinn hanne som söker hona att dunka sin säd i, typ. Vem vill egentligen vara med om sex som i praktiken innebär att en man masturberar i en kvinna för att få utlösning så snabbt som möjligt? Hur kul är denna person som sexpartner?

Även om låten är gjord som en spekulativ parodi på manlig sexjakt, så finns det en del att säga här.

”Jag lovar det går fort” tänker jag är en av de sämsta raggningsreplikerna jag har hört. För det denne man säger: ”Jag vill ta dig, jag vill spruta i dig och sedan är jag nöjd.”

Var finns njutningen för henne i det?
Var finns samspelet?
Var finns intimiteten?

Jag menar till och med att masturbationssex helt kan sakna intimitet. Den någon sprutar i är mer eller mindre utbytbar. Det är sprutet som gäller.

Kvinnor kan givetvis också ha masturbationssex tillsammans med en partner. Hon stimulerar sin klitoris medan han juckar … och så kommer de nästan samtidigt … och så kommer avslappningen, tröttheten och kåtheten lägger sig.

Du får självklart ha sex hur du vill. Det jag säger att sex och att ligga kan vara så mycket mer än masturbation, friktion, snabbisar och utlösning.

Jag undrar vad som skulle hända om killarna i Inte helt undra istället säger:

Mitt mål är inte att komma, utan att njuta av att älska med dig, jag njuter av att se dig njuta,
jag vill bidra till att du njuter,
jag vill vara uthållig så att du blir riktigt kåt djupt inne i dig,
jag vill ta med dig på en resa där vi kan njuta länge tillsammans och där det finns en möjlighet att du vill fortsätta, att du vill ha mer, för att du äntligen möter någon som inte är ute efter att spruta i dig.

Njut av att vara intim

Jag lever i en värld med människor som är seriöst intresserade av sexualiteten och dess möjligheter till njutning. De kallar sig tantriker, taoister och ibland schamaner. Det är en värld av utforskare. Det är en varm sällsam värld. Det är en värld som präglas av nyfikenhet. Det är en värld där det är tillåtet att vara sig själv, ta plats, njuta. Det är en värld där jag kan vara jag fullt ut. Det är en värld som också kan bidra till att vidga gränserna för vad sex och njutning är.

Min erfarenhet är att en nyckelfråga är att sexualiteten ses som något som kan utforskas och där möten präglas av varande, snarare än av prestatition och att ha mål. ”Och så kom de tillsammans och så var det klart. Tjoho!”

En viktig faktor som män kan bidra med för att medskapa denna värld är att de lär sig att njuta av sex utan att spruta, att de lär sig välja när de ska spruta och att de vet vilka konsekvenser sprutandet får. För även unga hormonstinna män tappar energi efter en ejakulation och det tar tid att ladda om.

Så tänk dig att du kan njuta av sex och låta bli att spruta, under en längre eller kortare tid. Vad händer då i ditt system? Hur påverkas din förmåga att vara kåt? Att vilja ha sex?

Många män jag talar med berättar om hur de, om de låter bli att spruta, både kan njuta längre av sex när de älskar och att de har mer lust till sex. När de sprutar, blir det som att behovet eller önskan att ha sex dippar i upp till två veckor.

Vad blir sexualiteten och njutningen när du testar ett nytt perspektiv, när du inte tar den snabba kicken som en utlösning kan ge och istället prövar att blir orgasmisk, eller multiorgasmisk utan att ejakulera.

För att välja att inte spruta handlar egentligen inte om att avstå, det handlar om att hitta nya former av njutning, som, efter viss träning, till och med kan kännas mer eller helt annorlunda, än sprutet.

Kanske krävs det bara lite tålamod. Och en omvärdering om vad syftet med sex är?

Ska vi ligga?

– Ja, om du inte kommer (snabbt).BONUS: 

Här är refrängen till Vi får aldrig ligga:


Vi får aldrig ligga
Trots att vi är snygga!
Vad är det för fel vi gör
som gör att alla brudar sticker
när vi drar fram dicken?
Vad är det för fel vi gör
som gör att vi aldrig ens får pulla
trots att dom är fulla?
Vad är det för fel vi gör
som gör att dom alltid ska krångla
vi kan väl ändå hångla?
Fan du kan väl hålla lite i den
Jag lovar det går fort!
PS: Vill du lära dig bli mer intim? Vill du komma mer i kontakt med sexualiteten i dig? Häng med på kurs i augusti. Jag kommer att vara där. 


Related

sexualitet 2930942228440859708

Skicka en kommentar Default Comments

 1. Töm och glöm. Ett alternativ.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varför då tömma sig i en kvinna? Runka bulle ett alternativ?

   Radera
  2. Jag går till Thaimassagen runt hörnet.
   No hands no hands.

   Radera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
  4. Säger du att du går ditt och får happy ending? Tja, om du tycker det är kul.

   Radera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska livet mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

item