charlotterudenstam

Veckokrönika: Häxbränningens tid är över (eller är den?)


Jag känner elden brinna under mig, lågorna kommer snart att slicka mig. Jag hör rösterna från pöbeln som skriker: 
- Bränn häxan, bränn häxan, bränn häxan. 
Adrenalinet sprider sig genom kroppen. Jag darrar. Jag upplever faran i att vara kvinna och stå upp för min rätt att vara jag. 

Sexualiteten kan bidra till ökad inre styrka, läkande av känslomässiga sår och möjligheter till att uppleva högre nivåer av medvetenhet. Den är livskraften förkroppsligad.


Känslan lägger sig efter ett tag. Jag är inte på väg att brännas på bål. Men en intensiv händelse gör att jag verkligen får uppleva den här känslan inpå bara huden. 
Vi lever ännu i ett samhälle där kvinnors styrka bekämpas, 
vi lever i ett samhälle där kvinnor vingklipps, 
vi lever i ett samhälle där kvinnors sexualitet, absurt nog, tycks vara bland det allra farligaste. 

Det är något kring detta; kvinnorna, sexualiteten och kraften, som väcker så många starka känslor och rädslor. Ibland tänker jag att just denna vilja att leva totalt utifrån hjärta och sanning är en potentiellt samhällsomstörtande kraft och att det kan vara ett av skälen till att den motarbetas både på ett medvetet och på ett omedvetet plan. 

Samtidigt är det för mig helt märkligt att de som vill att människor ska känna sig fria blir sedda som konstiga, udda eller aparta. 

Ett av mina hjärteämnen är sexualiteten och vår rätt at känna och uttrycka den. För mig handlar det om så mycket mer än kroppar som möts och utbyte av kroppsvätskor – även om just det också kan vara viktiga och njutningsfyllda delar. 

Medveten sexualitet kan bidra till ökad inre styrka, läkande av känslomässiga sår och möjligheter till att uppleva högre nivåer av medvetenhet. Det är skaparkraften, det är livskraften förkroppsligad. Ingen människa funnes på planeten utan sexualiteten. 

För den som är nyfiken och beredd att lära finns möjligheter att, genom att närma sig njutning på nya sätt uppleva helkroppsorgasmer för både män och kvinnor. Det finns möjlighet till njutning bortom prestation och ejakulation. Det finns  möjlighet att njuta och ha mer lust och energi efter kärleksakter, i stället för att känna sig nöjd men dränerad. 
Det finns alltså en massa möjligheter, många sätt att njuta, som kan göra att vi möter världen och kan stå i hela vår kraft. Det kanske är just det som är det skrämmande? Fria rakryggade, kärleksfulla människor som vill ge av sina gåvor till världen.

I går upplevde jag känslan av häxbränning. Andra uttryck för denna rädsla är att jag får veta att kolleger till mig, som jobbar med tantra på olika sätt, blir avstängda från paypals tjänster och blir svårare att finna i googlesökningar. 
Kanske detta är ett uttryck för att tantra och medveten sexualitet börjat växa sig så starkt att majoritetssamhället på något plan ser det som hotfullt? 

Häxbränningarnas tid är över. 
Det är vad jag vill. 
Men jag känner ändå lukten av brinnande ved. 
Jag låter mig inte stoppas av hotet från förtärande lågor.
Jag fortsätter sprida ord av kärlek. 
Vi behöver en värld av människor med öppna hjärtan som ger av sina gåvor till världen. 
Kärlek till dig. Andas. Du är här. Du har kraften. 
Tillsammans gör vi det. 
.

Related

veckokrönika 1271487958089725560

Skicka en kommentar Default Comments

 1. Vilket slöseri med naturliga tillgångar det är i vårt samhälle. Vi tar inte vara på energin från solen, vinden, vattnet och jorden på ett sätt som vi borde göra. Kanske det törsta slöseriet är att vi inte tar tillvara den sexuella energin. Den livskraft som finns oss närmast slösar vi bort med att endera med några snabba drag spruta ur oss, eller på alla sätt förhindra att den flödar.
  Jag tror att det är en vändning på gång, solenergin fick ett genombrott i fjol. Den gamla kletiga fossila oljan är inte längre lönsam att hålla på med. På samma sätt kan det bli med den sexuella energin, om människor förstår vilka tillgångar och möjligheter det finns, kommer gammalt kvinnoförtryck och fördomar att försvinna och kvinnors och mäns sexuella energi att flöda och skapa ett livsbejakande samhälle.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är vad min mission handlar om. Och jag tror att vi båda verkar i den riktningen var och en på sitt sätt. Tack för ditt stöd Bengt <3

   Radera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item