charlotterudenstam

Sexualitet: Hon får sin första orgasm vid 35 och hennes liv förändras i grunden.

Vad händer med en kvinna som tillåter sin sexualitet att blomma, som tillåter sig att skamfritt njuta av sin egen kropp?
För den franska författaren Adeline Fleury som tillät sig att njuta för första gången vid 35 år, innebar det att livet förändrades i grunden.
Med tillgång till sin sexuella njutning började hon ta för sig av livet på alla arenor.


Jag blir rörd när jag läser om Adeline Fleurys bok ”Petit éloge de la jouissance féminine” där hon vågar berätta om sin egen sexualitet och vad det inneburit för henne att äntligen släppa fram dem. Framförallt ska jag nog tackaden franska regissören  Ovidie som bloggar om sex och relationer i franska Metro. (Du kan följa henne på twitter.)

Det finns så många kvinnor, mig själv inkluderade, som haft traumatiska sexuella upplevelser som unga, och som därför stänger av njutningen – och som samtidigt håller tillbaka andra delar av sina liv.

”När jag var 35 blev jag medveten om att något var fel i mitt liv, jag levde till hälften, jag blomstrade bara till hälften i mitt personliga liv och i mitt professionella liv. Jag kände att det fanns något som vara dysfunktionellt.”

Alltså något saknas i livet, men vad? Vad är det som gör att en kvinna (eller man) inte förverkligar sina drömmar? Väljer att gå på sparlåga?

Det Adeline och även jag själv har upptäckt är att det finns en stark koppling mellan att tillåta njutning i livet och känna sin livspuls.

Adeline beskriver hur det kändes den där kvällen när hon fick insikten. Hon kände sig som en bluff, som att hon var söt men att hon var på väg att blekna. Och det som låg i vägen var att hennes sexliv startade med en våldtäkt, att hon därefter inte kunde släppa taget och började leva ett liv utan lust och längtan och där hon blev en huvudfoting – och alltså inte kände sin kropp. Det var som att hennes hjärna förnekade existensen av hennes klitoris och bedövade hennes erogena zoner.

Känner du igen dig? Jag känner igen mig så det gör ont!

Men Adeline valde alltså att skriva om hur hon återupptäckte sexualiteten och började njuta. Och livet tog en helt ny väg.

”Jag bestämde mig för att väcka min kropp. Varför inte? Det förtjänade min kropp efter en svår graviditet och en traumatisk förlossning. Inget berättigar att jag skulle offra min kropp. Inget rättfärdigare att offret av en själ.”

När Adeline börjar njuta var det som att släppa en atombomb. Hennes omgivning reagerade negativt på hennes nya sätt att vara. Hon blev anklagad för att ha en tonårskirs, hon blev behandlad som en dålig mor och flera satt att hon borde rätta in sig i ledet igen.

Sådan kraft i kvinnans sexualitet!

Frågan är då hur en enkel orgasm kan ha en så stor påverkan på hela livet, både kärlekslivet och det professionella livet? Adelines eget svar är att hon fram till dess hållit tillbaka sin kreativitet och skaparlust.

När hon började njuta upptäckte hon också att kroppen förändrades. Hon står rakare i ryggen, hennes kroppshållning öppnas och till och med hennes röst blir annorlunda. Dessutom känns det som att hennes intellektuellt skärps när kroppen får njuta.

Adeline visar att sexualiteten inte är en isolerad aktivitet som är avskärmad från resten av våra liv. Vad vi gör i intima möten påverkar resten av livet och andra vi interagerar mer.


Related

sexualitet 1360978907326698450

Skicka en kommentar Default Comments

  1. BILLIGA sexleksaker intimleksaker.com
    Köpt Kamagra från www.intimleksaker.com
    www.intimleksaker.se och sextoyonlinestore.com

    SvaraRadera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item