charlotterudenstam

Tantrasex: Skapa tid och rum för mötet
Tantrasex bygger på närvaro, andning, ögonkontakt och att tillåta den sexuella energin att flöda.

I den här artikeln får du veta hur du rent konkret kan skapa ett tantriskt möte, där du tillåter dig att njuta av varje andetag, eftersom resan saknar mål.Men allra först. Läs först de punkter som strax följer. Sitt sedan och blunda en liten stund. Håll gärna en hand på ditt hjärta och en på ditt kön. Försök att befinna dig mentalt i den situation jag beskriver.

  • Tänk dig att du vill ha ett nära intimt möte med en person du vill älska med. 
  • Tänk dig att resan är allt, där varje blick, varje andetag, varje beröring räknas.
  • Tänk dig att simma i en ocean av njutning, där tiden inte längre finns och där det saknas mål.

Det kan du sätta som intention när du vill skapa ett tantriskt möte tillsammans med någon.

Börja med att sätta av tid för ert möte. Jag rekommenderar att du viker två timmar eller mer. Här handlar det om att i lugn och ro möta varandra.

Skapa ett rum för det tantriska mötet. Det kan vara att du fixar till ett sovrum, eller att du skapar ett rum just för detta möte, genom att lägga ut madrasser på golvet.

Gör rummet, platsen, inbjudande, genom att fylla det med exempelvis röda textilier som kuddar, lakan, handdukar. Smycka rummet så att det blir vackert att vistas i och känns mjukt och skönt.

Förbered gärna för olika sinnesförnimmelser i rummet, genom att ta in något som doftar eller smakar, något för öronen, något för ögonen och något för känseln. Låt din fantasi flöda fritt.

Stäng av mobiltelefonen och placera den i ett annat rum. Tillåt dig att vara helt närvarande i ert möte, tillåt den värld ni skapar tillsammans att vara hela världen.

Ta ett avslappnande bad tillsammans, sitt en liten stund i meditation och känn din andning.

Innan ni går in i rummet, gör gärna en kort ritual som markerar att det tantriska mötet startar.

Nu är ni redo att mötas. Vad som ska ske i ert möte är något som skapas i mötet mellan er. Tillåt intuitionen att finnas där, tillåt hjärtat att finnas där, tillåt kroppens impulser att vara där, försök att möta den andre utan en agenda, utan en idé om att vissa smekningar bör ske eller att något måste ske i en given ordning. Tillåt ett flöde mellan era kroppar.

Det finns en rad tantriska övningar och en av de grundläggande beskriver jag här. Den kan du använda som inspiration. När du smeker din partner tillåt dig att göra rörelser som är mycket långsammare än du brukar, när du tycker att din hand rör sig långsamt, minska hastigheten med ytterligare 50%. Tillåt din partner och dig själv att lära sig uppfatta också subtil beröring, det kan på sikt leda till att du ökar din njutning när du älskar.

Det viktiga är, som jag ser det, att du tillåter dig att under denna stund verkligen vara närvarande. När du märker att dina tankar glider i väg, när du märker att du börjar tänka på något annat, när någon känsla dyker upp (till exempel att du känner dig osäker) så stanna upp, blunda en liten stund, lägg märke till din andning. Det kallar jag för att ”hämta hem sig”.

Det är sådan skillnad att uppleva ett möte och uppleva njutning när du kan känna det som händer i din egen kropp, ditt eget sinne, när du kan känna förnimmelser, sensationer och känslor, istället för att ditt fokus hela tiden är på din partner. Det kan till exempel innebära att du när du rör din partners kropp gör det med så mycket närvaro att du verkligen känner beröringen i fingerspetsarna (eller vad du rör med) och utifrån det är det också möjligt att bli mer känslig för vad som känns hos din partner.

I det första tantriska mötet, rekommenderar jag dig att sträva efter att göra själva resan, undvik att komma i mål, det vill säga undvik att komma traditionellt. Tillåt dig att bygga upp laddningen, den sexuella energin, istället för att så snabbt som möjligt försöka komma till den avslappning exempelvis en ejakulation eller klitorisorgasm kan ge.

Tillåt den vågrörelse som kan ske i ett sexuellt eller sensuellt möte, när kropparna eller andhämtningen behöver vila en stund, stanna upp och andas tillsammans, känn energin från varandras kroppar och börja sedan om igen, långsamt, långsamt. Du ska ingenting eller ingenstans, utom möjligen att tillåta dig att vara i den här oceanen av njutning som du är med och skapar.

När ni känns klara och det har gått ett par timmar, ta och avsluta tantramötet, genom att göra en avslutningsritual som påminner om hur ni startade.

Sitt sedan för dig själv en stund och meditera stilla. Andas medvetet, blunda, och lägg märke till hur det känns i dig just nu. Sitt några minuter. Om du lätt känner dig rastlös vid meditation, ta och sitt åtminstone en minut efter att rastlösheten finns där, träna dig på att klara lite till.

Välkommen in i tantrans magiska värld.

Du kan testa tantra så här:


Och vill du träna på tantra tillsammans med andra, finns ett ypperligt tillfälle på Ängsbacka 2-7 augusti. Då pågår den årliga tantrafestivalen. Jag kan erbjuda dig 10% rabatt på festivalbiljetten, den får du genom att använda koden LUST16.

Själv kommer jag att vara mycket aktiv under festivalen, vill du veta mer om vad tantra är kan du lyssna på ett panelsamtal med tantralärare som jag leder den 2 augusti och sedan kommer jag varje dag kl. 14 att ha ett poddsamtal med en spännande tantralärare med världen som arbetsfält. Jag hoppas vi ses nästa vecka!

Charlotte Cronquist är kärlekskrigare
Love is the answer


Related

sexualitet 2959693885570403312

Skicka en kommentar Default Comments

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item