charlotterudenstam

Sexualitet: 9 sätt för en kvinna att få orgasm


Jag möter kvinnor som får orgasmer i armhålorna, som får orgasm när de omfamnar träd, när de skrattar, när de andas och när de helt enkelt ligger.

Det finns så många sätt för en kvinna att njuta på och där kan avslappning och uppfinningsrikedom vara härliga följeslagare när du lekfullt utforskar potentialen.Kan du verkligen få orgasm utan fysisk stimulans?

När jag svarar jakande glittrar det till i kvinnans ögon. Det är som att hon ser ett nytt universum passera förbi och hon tittar längtansfullt åt det hållet?

Javisst går det att få kroppen att rulla i erotisk energi utan beröring av vanligtvis erogena zoner. Med lite träning, tror jag att de allra flesta, män som kvinnor, kan få tantriska energiorgasmer.

Tänk om det är så att människan kommit till planeten för att leka och njuta – gärna i kombination och att vi tidigare, utan en massa idéer om hur sexualitet ska kännas eller utövas, hade lättare att njuta?

Jag vet självklart inte, även om jag sett ångande bilder av älskog från Indien, antikens Grekland och Pompeji.

Ju mer jag lär mig om sexualiteten, om min kropp, om andras kroppar och de bekymmer många har kring relationer och sexliv, desto viktigare tycker jag det är att ge plats för njutning – även för den som kallar sig asexuell eller som medvetet stängt ner sitt sexliv. För njutning kan ju vara så mycket … och den som väljer bort sex rekommenderar jag att finna alternativa sätt att njuta av livet.

Som coach med inriktning på sex och relationer möter jag människor som med mig vågar tala öppet om sex och längtan. Det som slår mig i mötet med alla dessa människor är en stark längtan både efter att njuta och att möta en annan i ett öppet, nära och lustfyllt möte. Men så kommer tankar och idéer emellan, liksom sår från tidigare erfarenheter och känslor av skuld och skam som givetvis kan bidra till att stängda porten om den sexuella energin.

För att väcka din längtan till mer lust får du här en lista över några av de sorters orgasmer en kvinna kan få – och många av dem kan också män träna upp – eller hitta alternativ till.

(Som en parentes vill jag säga att klitoris är ett mycket större organ än del flesta känner till, det innebär att delar av klitoris är inblandad i flera andra orgasmer.)

1. Klitorisorgasm. Stimulans av klitoris, med fingrar, tunga, sexleksak eller kuk. Ger ofta en kort intensiv orgasm.

2. Vaginalorgasm. Stimulans av vagina med fingrar, sexleksak eller kuk. Ger ofta en dovare orgasmkänsla, utan tydlig pik.

3. G-punktsorgasm. Stimulans av g-punkt med fingrar, sexleksak eller kuk. Ger ofta en orgasm som sprider sig genom kroppen. Tillsammans med klitorisstimulering blir den också ofta längre och har stark intensitet.

4. Dalorgasm. En orgasmkänsla som uppstår inuti vagina och som ligger på 70-80 procent av full orgasm under en längre tid. Kan uppstå både genom medveten andning och fysisk stimulans med exempelvis kuk eller sexleksak.

5. Analorgasm. Stimulans av analöppning och ändtarm med fingrar, sexleksak eller kuk. En stark och djup orgasmkänsla som kan stärkas om livmodertappen stimuleras genom yttre tryck.

6. Helkroppsorgasm. En orgasm som känns i hela kroppen och som kan utlösas både av fysisk och energimässig stimulans. Gemensam andning, djup penetration, stillhet. Kan uppstå både vid solosex och sex med en partner.

7. Livmoder(tapps)orgasm. Den här orgasmen är lättast att nå vid stimulering med en kuk och kan ske både intensiva rörelser och total avslappning, gärna i en kombo. En djup och stark orgasmkänsla som kan kännas i hela kroppen.

8. Fontänorgasm. Många av de tidigare orgasmerna kan utmynna i fontänorgasm. Avslappning är en viktig förutsättning för att få fontänorgasm och viss teknisk och anatomisk kunskap hos den som stimulerar vagina underlättar. Fontänorgasmer går att få i många situationer och kräver inte alltid fysisk stimulering.

9. Energiorgasm. Stimulans genom andning, ljud och rörelser, leder till att kroppens erotiska energi väcks och kan utlösa orgasmkänslor lokalt, men också genom hela kroppen. En stark energiorgasm kan kännas ungefär som att skaka en champagneflaska och tillåta att energin forskar rätt ut och upp.Det är lördag… tid att leka? Tid att utforska? Tid att njuta!


Charlotte Cronquist är kärlekskrigare

Love is the answer


PS: Behöver du coaching? Här kan du läsa mer.


Related

sexualitet 1834853446958657708

Skicka en kommentar Default Comments

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item