charlotterudenstam

Sexualitet: Dags att släppa rädslan för fittan?

Vilket är ditt första minne av att du tittade på din fitta?
Kvinnorna funderar en stund, somliga av dem har tydliga och tidiga minnesbilder medan andra säger:
– Det skedde först när jag var vuxen.
För en man gissar jag att det låter otroligt. Han som sett, rört vid och tittat på sin kuk sedan småbarnsåldern. Hur kommer det sig att flickor i alla åldrar vet så lite om sina kön?


Den här hösten har jag ordnat intima yonikvällar. Yoni är sanskritnamnet för fittan och det ord som brukar användas i tantrasammanhang. Det är så givande att befinna sig tillsammans med en liten grupp kvinnor och tala öppet om fittan och kvinnornas relation till sitt kön. Där finns utrymme för allt från kåthet och glädje till berättelser om sorg och övergrepp.

Ett av skälen till att jag ordnar dessa kvällar (och fortsätter efter nyår, första gången 10 januari) är helt enkelt att det behövs. Min erfarenhet är att kvinnor (däribland jag själv) mår så mycket bättre när vi har en mer avslappnad och välkomnande relation till våra egna kön.

Det finns något märkligt med den relation till fittan många lär sig – oavsett kön.

Se på 1800-talsbilden där djävulen själv blir rädd för ett blottat kvinnokön. Det har också florerat berättelser om fittans farligheter i mer än tusen år. Googla begreppet ”vagina dentata” så får du se (en idé om att en fitta kan bitas och skada den man som vill äntra henne.)

Alltså idén om att den ljuvliga yonin är farlig. Att kvinnors sexualitet i allmänhet och fittan i synnerhet är något att bli rädd för.

Jag tror det handlar om rädslan för kraften i sexualiteten, den som kan hållas tillbaka när vi inte är vän med våra vulvor och vaginor, när vi tror att vi ska skämmas över hur blygdläppar ser ut, när vi bryr oss om behåring eller oroar oss över att njuta med ljud som skrämmer partners eller grannar.

Ska jag ta den positiva vinklingen på det, tyder det på att man länge har insett vilken kraft yonin bär, vilket underbart universum som finns, vilken enorm styrka det finns i kvinnors sexualitet och att detta kan skrämma skiten ur män och deras kukar...

Det är tid att njuta med hela kroppen, att tillåta rörelse, andning och ljud. Det är tid att äga våra kön och att känna stolthet över dem.

Vad skulle hända i ett samhälle där det var lika självklart att flickor vet hur deras kön ser ut, att de gillar sina kön och att de lär sig hur just deras kön njuter?

Jag vill vara med och bidra till ett sådant samhälle. Jag gör det främst genom yonikvällar och coaching. Och givetvis genom att njuta själv.


Charlotte Cronquist är kärlekskrigare
Love is the answer

PS: Kolla in erbjudanden för dig som vill njuta i eller efter jul.

Related

sexualitet 1659373141854166951

Skicka en kommentar Default Comments

 1. Vanliga män klarar inte av frigjorda kvinnor. De får dem att känna sig omanliga, impotenta och misslyckade. Han klarar inte av att älska med henne så ofta och länge som hon vill. Därför trycker han ner henne, föraktar henne, är rädd för och förnedrar henne.
  Det krävs utbildning i tantra och tao för att han ska klara av de önskemål frigjorda kvinnor har. Det blir ingen riktig jämnställdhet mellan kvinnor och män innan dess.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ligger nog tyvärr en hel del i din analys. Kram

   Radera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item