charlottecronquist

Premiär för Lekfull tantra - för dig som vill njuta av stundenDet är spännande när nya insikter kommer.
Efter nästan fem veckor i Indien visste jag vad min nästa bok ska handla om: Lekfull tantra.
Självklart kommer jag ett erbjuda kurser  redan i vår, för det dröjer innan boken är färdigskriven.

Lekfull tantra vill visa dig att tantra och tantriskt sex kan vara lekfullt, enkelt och livsbejakande. Det ska inte behöva vara svårt eller krångligt att njuta.

Om jag vill göra det högtidligt kan jag säga att tantra handlar om ett sätt att leva. Och det kan låta krångligt, allvarligt och kanske till och med lite avskräckande.

Jag vill bidra till att avdramatisera vad tantra är och vad tantriskt sex kan vara.

I grunden handlar tantra om att uppleva livet i nuet. Alltså att vara uppmärksam på sinnesförnimmelser och vara mindre upptagen av tankarna i huvudet. Ofta är det tankar på vad som har hänt eller vad som kanske kommer att hända som fyller våra liv och då är risken stor att vi missar att vara med när själva livet händer.

Så tantra kan bli ett sätt att bli mer närvarande. Tantra kan hjälpa dig att verkligen uppleva nuet och släppa en del av dina tankar. Det härliga är att våra sinnen alltid upplever saker här och nu. Du ser, du hör, du känner, du luktar, du smakar - och allt det är omedelbara upplevelser.

När jag reflekterat, efter femton års erfarenhet, över vad tantra är kommer jag fram till att det i grunden handlar om tre saker: Andning, ljud och rörelser. Du andas nu, du ljudar nu och du rör dig i nuet. Dessutom uppstår njutning i nuet.

Det finns en rad tantraskolor med lika olika inriktning. Vissa har en stark koppling till yoga, andra till meditation och så finns det de som är mer fokuserade på snabb andlig utveckling med hjälp av njutning.

Jag vill erbjuda dig en möjlighet att närma dig tantra, närvaro och njutning med enkelhet och lätthet - om du sedan vill gå vidare och utbilda dig i en etablerad tantraskola, så är det toppen. Du kan se lekfull tantra som en slags dörröppnare till tantrisk njutning och det fina är att det passar lika bra för nybörjare, som för dem som har större erfarenhet av tantra.

Tantra kan bli ett sätt att leva, men behöver inte vara det. Många tror att tantra bara handlar om sexualiteten, men det är alltså ett mycket vidare begrepp än så. I lekfull tantra är det ändå sensualiteten och vägen till njutning som är fokus.

Hur ser ditt sexliv ut idag? Hur vanligt är det att du söker snabba kickar och orgasmer? Hur ofta är du inriktad på målet och tappar bort att njuta av själva vägen dit? Hur ofta ger du dig tid att verkligen känna hur det känns när en mjuk hand smeker din kropp? Hur ofta är du uppmärksam på din andning? Hur ofta tillåter du dig att kvida, skrika eller jubla när du njuter? Hur ofta tillåter du olika känslor att finnas närvarande när du älskar? Är det tillåtet att ha andra känslor än kåthet? Kan du vara arg, ledsen, rädd eller lycklig när du rör vid dig själv eller någon annan?

I tantra finns det inga mål. Som jag ser det finns det inga krav heller. Det är en möjlighet att, så småningom, träna upp förmågan att njuta utan fokus på klitorisorgasm eller ejakulation. Det finns en möjlighet att stärka din sexualitet, känna den ännu mer, genom att då och då låta bli att komma till en avslappnande orgasm (som gör att du blir trött och förhoppningsvis nöjd). Det finns en härlig poäng med att tillåta njutningen att stegras och ett bra sätt är att avstå från att komma och nyfiket upptäcka vad som händer med din kåthet och förmåga att njuta då. Kan du njuta av själva mötet, av beröringen, av ögonkontakten av att ibland andas i takt? Tänk när du har förmågan att uppleva mer subtil njutning, att du till exempel blir upphetsad av att någon smeker ditt finger, för att du har tränat dig på att njuta av själva mötet, istället för att ha fokus på att nå ett mål.

När du är mer van vid tantra, när du tillåter dig att bli mer lekfull, kan tantra också bidra till att du får uppleva att sex också kan skapa andlig kontakt. Du kan känna att du är en del av något större, att din njutning når utanför din kropp. Du kan uppleva att sex är en motorväg till det gudomliga. För vissa är det just detta som lockar dem till tantra, men det behöver inte vara det. Du kan se den mer andliga kontakten som en bonus, när den uppstår hos dig.

Lekfull tantra visar dig att tantra kan vara enkelt och roligt. Min erfarenhet är att lekfullhet, glädje och nyfikenhet är viktiga redskap för dig som vill känna dig mer fri att njuta mer.


22 april 2017 är det PREMIÄR för lekfull tantra i Stockholm. Det blir en kursdag för dig - oavsett tidigare erfarenhet eller relationsstatus - där du möter tantra med lätthet, där du får uppleva din kropp och dina sinnen på dina villkor och där andning, dans och beröring är viktiga inslag.

Här kan du läsa mer om kursdagen och anmäla dig.

När boken kommer vet jag inte än, min intention är att den ska möta världen under hösten 2017.
Charlotte Cronquist är kärlekskrigare
Love is the answer


Related

tantra 82903939323465178

Skicka en kommentar Default Comments

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska livet mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

item