charlottecronquist

Sexualitet: Vara närvarande

Vad händer i relationen till dig själv och till din omgivning när du är riktigt närvarande?
När du känner dofterna och smakerna, när du upplever beröring och njutning, när du ser och hör?
Jo livet blir så mycket mer påtagligt och du har möjlighet att uppleva det fullt ut.


(Här kan du se ett sprillans nytt klipp om fördelar med att vara närvarande. Prenumerera gärna på min Youtubekanal)

Jag fascineras av livet och dess möjligheter och hur det till synes enklaste kan ge så stora effekter. Det blir allt svårare att förstå att jag ofta väljer att vara frånvarande, att förlora mig i tanken på det som varit eller oroa mig för något som kanske aldrig händer.

Vi lever i en kultur där tanken har väldigt hög status, för hög status om du frågar mig. Det är som att det som kan upplevas nästan tappas bort.

En bra arena att träna närvaro på är i sex, sensualism och närhet. För då blir den extra påtaglig. Sedan kan steget vara kort till att – åtminstone stundvis – möta livet med den fascination som närvaron medger. I dag kan jag betrakta en vårblomma och känna magin i det växande, jag kan känna tacksamhet över att se solen eller månen, jag kan kan glädjas över ett ögonkast som skapar ett möte. 
Jag kan till och med gilla att ha tråkigt en stund, för då upplever jag också livet. Jag behöver inte forcera det. Jag kan låta spelet på mobilen vänta en stund, eller kanske till och med ta bort det. Jag kan välja vart jag vill vara... i mitt huvud eller i kroppen.

Självklart är det bra med tankar, intelligens och allt det jag kan skapa med hjälp av hjärnans kapacitet... det viktiga, för mig är att jag också tar med mig närvarons och kroppens intelligens.

Det kan du träna på i tantra. Jag gillar att göra det lekfullt. Det är därför det är premiär för kursdagen Lekfull tantra i Stockholm 22 april. Här kan du läsa mer om den dagen.

Välkommen till dig själv, till att uppleva dig i stunden och till att möta andra precis i det skälvande ögonblick som livet är.Charlotte Cronquist är kärlekskrigare

Love is the answer
Related

sexualitet 8059563131252725634

Skicka en kommentar Default Comments

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska livet mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

item